Elektromos NASCAR-történelmet ír a Team Penske

Elektromos NASCAR-történelmet ír a Team Penske
credit:Team PenskeA Team Penske lesz a legelső csapat a NASCAR történetében, amely egy teljes egészében elektromos vontatókamionnal szállítja a versenygépét a pályára.

A Freightliner eCascadiája a gárda 2-es számú Next Gen Fordját juttatja el a Cup Series szezonindító futamaként funkcionáló Clashnek otthont adó LA Coliseumba.

Ezen kapcsolat tiszteletére az Austin Cindric által vezetendő autó is futurisztikus kék színeiben fog pompázni a bajnokságon kívüli viadalon.

„Elkötelezettek vagyunk annak irányába, hogy az iparágunkat az elektromos haszongépjárművekre való átállás felé tereljük” – idézi a gárda által kiadott sajtóközlemény a Penske Truck Leasing (PTL) elnökét, Art Vallelyt.

„Folyamatosan teszteljük az új, innovatív járműveket a flottánk számára. A Freightliner teljesítménye pedig végképp lenyűgözött bennünket.”

A teljesen feltöltött eCascadia durván 250 mérföldet tud megtenni egyhuzamban. Ennek révén a PTL és a Coliseum közti 50 mérföldes utat oda-vissza képes lesz teljesíteni plusz töltés nélkül.

A Penske Truck Leasing birtokában jelenleg hét állomás van a dél-kaliforniai körzetben. Az Ontario városában lévő főhadiszállásukon használt, 150 KW-os egység kb. másfél óra alatt képes 80%-ra feltölteni a kamiont.