Castroneves: Roger Penske megtiltotta, hogy NASCAR-ozzak

Castroneves: Roger Penske megtiltotta, hogy NASCAR-ozzak
credit:Penske Entertainment/Joe SkibinskiA négyszeres Indianapolis 500 és immár kétszeres Daytona 24 győztes Helio Castroneves nem győzi hangsúlyozni, hogy esze ágában sincs lassítani.

A Meyer Shank Racing jóvoltából négy év után idén ismét teljes szezonos IndyCar-pilótának számító brazil nagy vágya, hogy versenyezhessen Le Mans-ban, emellett pedig a NASCAR ikonikus Daytona 500-án is boldogan megméretné magát.

Utóbbi stock-car szervezet nagyon régóta a radarján van, Roger Penske viszont – akinek csapatát több, mint két évtizeden át szolgálta az IndyCarban, majd az IMSA-ban – hallani sem akart erről.

„Huszonegy évig vezettem Rogernek, de sosem engedte, hogy Cup-autóba üljek” – nyilatkozta a 46 éves veterán a SiriusXM NASCAR Radio ‘On Track’ című műsorában.

„Rendszeresen felhoztam a témát, de persze nem folyamatosan. Mindig vártam vele egy-két évet. Nemet mondott, én pedig pár év múlva újra rákérdeztem, mondván ‘Mi a helyzet most ezzel a Cup-dologgal? Talán részt vehetnék egy teszten”. Végül elege lett és közölte velem: ‘Soha nem fogom megengedni neked’. Ekkor le is mondtam róla.”

Most viszont már más szelek fújnak Castroneves háza táján. Az MSR jóval lazább közeg a Team Penske-nél, a csapattulajdonos Mike Shanknek pedig nincs kifogása veterán pilótája NASCAR-os törekvései ellen.

Mi szurkolunk, hogy hamarosan megvalósuljon számára egy Cup-program.