Zak Brown: O’Wardot az IndyCar bajnok címe juttathatja el az F1-ig

Zak Brown: O’Wardot az IndyCar bajnok címe juttathatja el a F1-ig
credit:Penske EntertainmentPato O’Ward sosem rejtette véka alá, hogy abszolút karriercéljának a Formula-1 számít.

A jelenleg az IndyCarban az Arrow McLaren SP-t szolgáló mexikói tavaly decemberben meg is ízlelhette, hogy milyen egy F1-es betonszaggatót vezetni, miután részt vehetett az Abu Dhabiban rendezett fiatal versenyzők tesztjén.

A lehetőséget a legelső, Texasban megszerzett IndyCar-győzelméért cserébe kapta Zak Browntól, teljesítményével pedig a csapat teljes mértékben meg is volt elégedni.

Ezt követően O’Ward úgy nyilatkozott, maximum két éve van arra, hogy bekerüljön a világbajnoki sorozat mezőnyébe.

Brown nem zárta ki ennek lehetőségét, de jelenleg inkább azt szeretné, ha a 22 éves tehetség az amerikai open-wheelre fókuszálna. Ha pedig itt sikerülne felérnie a csúcsra, akkor máris sokkal könnyebb dolga az F1 tekintetében.

“Pontosan megmondtam neki, hogy a leggyorsabb út az F1 felé, ha azt csinálja, amit Juan Pablo Montoya, Alex Zanardi, Jacques Villeneuve, vagy Michael Andretti: nyerje meg a bajnoki címet” – nyilatkozta a Motorsportnak a McLaren első embere.

“Ez a legjobb esély arra, hogy eljusson oda. Pato hihetetlenül tehetséges és nagyszerű személyisége van. A nyers tehetség szempontjából minden megvan benne ahhoz, hogy F1-es versenyző legyen. Nyilván a Formula-1 teljesen más, úgyhogy sokat kell tanulnia, de biztos vagyok benne, hogy sikerülne neki. Most teljes mértékben az IndyCarra kell összpontosítania, ez az legjobb út az F1-be. Szerintem az ő kétéves időterve nagyjából megfelelő.”Brown néhány héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy O’Ward akár már jövőre lehetőséget kaphat a Formula-1-ben, igaz, egyelőre csak szabadedzések formájában.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy