NASCAR: Idén is a USAF Thunderbirds átrepülésével kezdődik a Daytona 500

NASCAR: Idén is a USAF Thunderbirds átrepülésével kezdődik a Daytona 500
credit: Daytona International SpeedwayIdén is a U.S. Air Force Thunderbirds F-16-os Falconjai fogják prezentálni a tradicionális átrepülést a Daytona 500 rajtja előtt.

Az alakulat számára ezzel tizenharmadik alkalommal – ebből tizenkettedik éve zsinórban – kápráztatja majd el a versenyre váró közönséget.

“A USAF Thunderbirds átrepülése a Daytona 500 gazdag hagyományainak részét képezi” – mondta a pálya elnöke, Frank Keller.

“Megtiszteltetés számunkra, hogy visszatérnek közénk a teltházas 64. Daytona 500-on. Izgalmas látvány és egy igazán dédelgetett pillanat lesz a helyszínen lévők, valamint a tévéképernyők előtt ülő milliók számára, amint végigszállnak a Speedway felett a nemzeti himnusz végén.”

Az ikonikus futam – amely egyben a NASCAR Cup Series bajnoki szezonjának startját is képezi – a bemutató század számára is speciális jelentőséggel bír.

“A Daytona 500 több számunkra egy pontosan időzített átrepülésnél” – idézi a DIS által kiadott sajtóközlemény Justin Elliott alezredest.“Ez a bemutató-szezonunk kezdete, egyben jól szemlélteti azt a kemény munkát és elhivatottságot, ami a századunkra jellemző. Soha nem szüneteltetjük a gyakorlatozást, hogy még tovább fejlődjünk és izgatottan várjuk, hogy ezt ismét meg is mutathassuk. Hálásak vagyunk a Speedwaynek és a közösségének a folyamatos támogatásukért és a lehetőségért, hogy szemléltethetjük az Amerikai Egyesült Államok Légierejének büszkeségét, precizitását és professzionalizmusát.

A 64. Daytona 500 február 20-án kapja meg a zöld zászlót.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy