JR Hildebrand egy IndyCar-autóval nevez a 2022-es Pikes Peak-i hegyi felfutóra

JR Hildebrand egy IndyCar-autóval nevez a 2022-es Pikes Peak-i hegyi felfutóra
credit:Penske Entertainment


Már tavaly is tervben volt, idén viszont úgy tűnik, ténylegesen meg is valósulhat egy IndyCar-gép visszatérése Pikes Peakre.

A 12.42 mérföld (20 km) hosszú, 156 kanyarból álló és közel 1400 méter szintkülönbséggel bíró, kijelölt pályán rendezendő viadal idén esedékes, 100. rajtját június 26-ára írták ki.

A nevezők előzetes listáján pedig ott szerepel az IndyCar 2018 óta használt, univerzális aero kittel felvértezett Dallarája is.

Versenyzőként a 2021-es, végül szervezési nehézségek miatt kútba esett projekthez hasonlóan ezúttal is JR Hildebrandot nevezték meg.

Egyelőre nem történt hivatalos bejelentés, ezáltal pedig bővebb részletekről sem számolhatunk be.

Egy biztos, a XX. század derekán nem volt szokatlan látvány, hogy IndyCar-gépek is megmérették magukat a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutón.

Olyannyira nem, hogy a verseny 1946-tól egészen 1970-ig az AAA – később a USAC fennhatósága alá tartozó – Championship Car (vagyis a mai IndyCar ősének) naptárába is beletartozott.

A viadal hol teljes értékű, hol pedig bajnokságon kívüli állomásként szolgált, ráadásul többször is a szezon egyetlen, nem ovál helyszíneként.

A hivatalos nevezési lista EZEN A LINKEN érhető el.