SRX: Megérkezett a második szezon versenynaptára

SRX: Megérkezett a második szezon versenynaptára
credit: SRX SeriesHivatalosan is lerántotta a leplet 2022-es menetrendjéről az SRX Series.

A Tony Stewart és Ray Evernham bábáskodása alatt tavaly megszületett bajnokság idei szezonja is hat fordulót tartalmaz majd, amelyeket június-júliusban bonyolítanak le.

Az első, 2021-es idény pályáiból csak kettő tér vissza a Stafford Motor Speedway és a Nashville Fairgrounds Speedway képében.

Új belépőként viszont érkezik a méltán híres Snowball Derbynek otthont adó floridai Five Flags Speedway, amely június 18-án rögtön szezonnyitóként fog funkcionálni.

Ezt a dátumot egyébként kifejezetten jól lőtték be, lévén ekkor a NASCAR pont nem rendez versenyt.

Szintén először látogat el a széria a bostoni South Boston Speedwayre, a Missouriban lévő I-55 Racewayre, valamint az ohiói Sharon Speedwayre, amely létesítmény egyben bajnokavatóként is funkcionálni fog.

A főként „öregfiúk” szériájaként kiírt, ámde fiatal, feltörekvő tehetségeknek is lehetőséget adó SRX Series tavalyi mezőnyében olyan nevek voltak megtalálhatók, mint Bill Elliott, Bobby Labonte, Paul Tracy, Helio Castroneves, Tony Kanaan, Willy T. Ribbs, Marco Andretti, Michael Waltrip, Hailie Deegan, Chase Elliott és maga Stewart, aki a bajnoki címet is behúzta az idén már az Indy Lightsban szereplő ifjonc Ernie Francis Jr. előtt.

A 2022-es versenyzők listáját a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.