Castroneves „nem öregszik, csak tapasztaltabb lesz” és Le Mans-ba, valamint a Daytona 500-ra vágyik

Castroneves “nem öregszik, csak tapasztaltabb lesz” és Le Mans-ba, valamint a Daytona 500-ra vágyik
credit:Penske Entertainment/Joe Skibinski
Castroneves “nem öregszik, csak tapasztaltabb lesz” és Le Mans-ba, valamint a Daytona 500-ra vágyik


Helio Castroneves májusban tölti be a 47. életévét és esze ágában sincs lassítani.

Sőt, csak most van igazán elemében, amit jól bizonyít, hogy az elmúlt másfél év leforgása alatt begyűjtötte az IMSA WeatherTech Sports Car Championshiip bajnoki címét, karrierje negyedik Indy 500 győzelmét, múlt vasárnap pedig zsinórban másodszor nyerte meg a legendás, daytonai 24 órás viadalt.

A brazil veteránnak pedig még mindig vannak kihúzatlan elemek a bakancslistáján.

Az egyik ilyen a Le Mans-i 24 órás.

„Imádnék ott versenyezni” – nyilatkozta a daytonai győzelme utáni sajtótájékoztatóján Castroneves.

„Még sosem vezettem Le Mans-ban, nagyon szívesen kipróbálnám. Ott kell lennem a nagy versenyeken! Azóta, hogy megjelentem az IMSA-ban a Daytona 24 megnyerése volt a célom. Egyszer majdnem sikerült Le Mans-ba is eljutni, de sajnos időpontütközések miatt nem tudtam bevállalni. Szerintem az életkor egyáltalán nem probléma, nem hiszem, hogy kifutnék az időből. Inkább egyre tapasztaltabb vagyok. Az ilyen viadalokon pedig a tapasztalat a siker kulcsa.”

Helio négy év után idén újra teljes szezonos pilótája lesz az IndyCarnak, méghozzá azon Meyer Shank Racing színeiben, amellyel tavaly megnyerte az Indy 500-at, most pedig Daytona 24-et.

A jövőt tekintve viszont kacérkodik egy másik magasan jegyzett versennyel is, méghozzá a Daytona 500 képében.

Életében először tavaly versenyzett stock-carral az SRX Series jóvoltából, amelyet Ray Evernham és Tony Stewart hívott életre.

„Mondtam Raynek és Tonynak, hogy találjanak már számomra egy autót a Daytona 500-ra is, amibe beugorhatnék. Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretnének látni engem ott is! Ki tudja, mi sülne ki belőle. Tonyék hajlottak is rá, de egyelőre még semmi sem lett a dologból. Egy biztos, imádok versenyezni. Ez vagyok én, ez az életem.”