VIDEÓ: Az immár kétszeres Rolex 24-győztes Castroneves Daytonán is megmászta a kerítést

VIDEÓ: Az immár kétszeres Rolex 24-győztes Castroneves Daytonán is megmászta a kerítést


A Meyer Shank Racing 60-as számú Acurájának győzelmét hozta a 60. Rolex 24, méghozzá Simon Pagenaud, Tom Blomqvist, Oliver Jarvis és Helio Castroneves révén.

A Daytona International Speedwayen rendezett, egynapos versenyen aratott siker egyben azt is jelentette, hogy utóbbi brazil tizenkét hónap leforgása alatt három magasan jegyzett viadalt is az élen zárt.

Castroneves egy évvel ezelőtt, még a Wayne Taylor Racing 10-es autójával – amelyet most pont ő utasított a hajrában maga mögé – jutott el a dobogó tetejére, majd május végén leszállította az MSR legelső IndyCar-győzelmét, méghozzá a 105. Indianapolis 500 képében.

Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy 2020-ban egyenesen megszerezte az IMSA WeatherTech Sports Car Championship bajnoki címét (még a Team Penske színeiben), akkor kijelenthetjük, hogy magasan fittyet hány a sportágban oly’ sokat emlegetett, életkor miatti lejtmenetre.

A 46 éves brazil – aki Mike Shankék jóvoltából négy év után idén újra teljes szezonos pilótája lesz az amerikai open-wheel királykategóriájának – a rá legjellemzőbb módon ünnepelte meg az újabb elsőséget: megmászta a DIS kerítését.Aki egyébként arra kíváncsi, hogy miként született meg Helio ezen sajátságos ceremóninája, erre a cikkre kattintva minden kérdésére választ kaphat:


>>>>>Hogyan született meg az autósport legmenőbb győzelmi ceremóniája?


A 60. Rolex 24-ről az alábbi cikkben lehet bővebben olvasni:


>>>>>Castronevesék megcsinálták: Az MSR 60-as Acurája nyerte a 60. Daytona 24-et!