„Ezzel hatalmas lúzerek lesztek” – A NASCAR Cup csapatai is beszállnak az NFT-bizniszbe

“Ezzel hatalmas lúzerek lesztek” – A NASCAR Cup csapatai is beszállnak az NFT-bizniszbe
credit:Candy Digital„Ugyan már, ti egy magasan jegyzett csapat vagytok, ne vegyetek részt ebben az NFT-átverésben”, „Nem tetszik, ha ilyen dolgokat csináltok”, „Rengeteg győzelmet szereztetek, ezzel viszont hatalmas lúzerek lesztek”, „Ez szemét”.

Ilyen és ehhez hasonló kommentekkel bombázták a Hendrick Motorsportsot, amikor a gárda bejelentette, hogy tizenkét másik NASCAR Cup-csapattal együtt ők is beszállnak a sokat kritizált NFT-bizniszbe.

Az NFT ( vagyis a „non-fungible tokenek”) egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sokak szerint azonban nem többek egyszerű csalásnál.

A magyarul nem behelyettesíthető érméket jelentő kifejezés azon egyedi, csak digitálisan létező képeket, animációkat stb. takarja, amelyek eredetiségét blokklánc alapú tokenek segítségével bizonyítják.

Ennek köszönhetően nem lehető őket csak úgy másolni, mint mondjuk egy normál fotó esetében. Pontosabban lehet, de az már csak egy értéktelen hamisítvány lesz.

Rengeteg gyűjtő vagyonokat képes kiadni egy-egy NFT-ért, míg mások úgy vélik, ez csak egyszerű pénztemető.

Egy biztos, egyre nő az erre a vonatra felszálló hírességek és sportcsapatok száma, ami alól a NASCAR sem kivétel.

A tizenhárom Cup-gárdát magába foglaló Race Team Alliance (RTA) hivatalosan bejelentette, hogy partnerségre lépett a Candy Digitallel.

Ennek értelmében hamarosan olyan alakulatok fognak piacra dobni NFT-ket, mint pl. a Joe Gibbs Racing, a Richard Childress Racing, a Stewart-Haas Racing, vagy a már említett Hendrick Motorsports.

Egy biztos, a rajongók nincsenek elragadtatva a projekttől, aminek a HMS tweetjére reagálva nem is voltak restek hangot adni.