NASCAR: Larson számára kínszenvedés volt a holtszezon

NASCAR: Larson számára kínszenvedés volt a holtszezon
credit:Penske EntertainmentTűkön ülve várja már az idény kezdetét Kyle Larson.

A NASCAR Cup Series címvédésre készülő bajnoka tipikusan az a versenyző, aki ha tehetné éjjel-nappal a volán mögött ülne. Nem hiába nyilatkozta maga Rick Hendrick azt, hogy a 29 éves pilóta igencsak unalmas figura tud lenni, hiszen konkrétan szinte semmi másról nem lehet vele beszélgetni, csak az autósportról.

Nem csoda tehát, hogy Larsont eléggé megviselte az idei holtszezon, amelyben hosszú hetek teltek el számára anélkül, hogy bárhol is versenyzett volna.

„Pár hét szünet még rendben van” – nyilatkozta a kaliforniai a FOX-nak.

„Ennél több esetében viszont már úgy érzem, mintha lemaradnék. Öt, vagy hat hét után csak azon jár az eszem, hogy ‘Csessze meg a holtszezon, én versenyezni akarok!’. A feleségemnek, Katelynnek tetszett, hogy otthon voltunk az ünnepek alatt a családdal és az ilyen dolgok. Számomra viszont ez egyáltalán nem normális. Egyáltalán nem élvezem, ha nem lehetek a pályán. Csináltam klassz dolgokat, elmentem Dubaiba, a Formula-1-es futamra, otthon karácsonyoztam, de ezt mind odaadtam volna azért, hogy versenyezhessek.”

„Elvonási tünetei” enyhítésének érdekében igyekezett lefoglalni magát.

„Klassz volt dolgozni a ház körül. Még sosem volt ennyire tiszta és rendezett! Sok mindent meg tudtunk csinálni, de azért rettenetesen boldog vagyok, hogy végre elkezdődik a szezon.”

Larson idei első bevetését a Chili Bowl képezte, ahová zsinórban kétszeres győztesként érkezett. Tripláznia viszont nem sikerült, miután csak a hatodikként látta meg a mindent eldöntő futam kockás zászlaját.

Ezen a hétvégén Georgiában méreti meg magát egy late model versenyen, jövő szombaton pedig a Clash-sel elrajtol a 2022-es Cup-idény.