NASCAR: „Majdnem elbőgtem magam, annyira fájt” -Ennyire kegyetlen volt Dale Earnhardt Sr.

Dale Sr. egyszer büntetésből direkt felrúgta csapatának sérült vezetőjét
credit:NASCARDale Earnhardt Sr. ugyanolyan kemény volt az üzleti életben, mint a versenypályán.

Ha a Megfélemlítő valamit a fejébe vett, annak úgy kellett lennie. Aki pedig ellenszegült, csúnyán megjárta… Akár fizikai értelemben is.

Pontosan egy ilyen esetet idézett fel a néhai legenda egykori csapatának, a DEI-nek volt vezérigazgatója, Ty Norris.

A szakember Dale Earnhardt Jr. podcastjének vendégeként mesélte el azt az 1995-ös esetet, aminek még a gondolatától is a mai napig csillagokat lát.

A DEI ebben az évben költözött vadonatúj főhadiszállására, ahol a hétszeres bajnok imént említett fia felrakott gy kosárlabda palánkot, hogy a munka szünetében levezethessék a feszültséget.

Játék közben azonban egy szerelő súlyos lábsérülést szenvedett, aminek láttán Senior rögtön megtiltotta az alkalmazottaknak a kosarazást. Nem csak a létesítmény területén, de en bloc mindenhol.

„A kosárlabda az életem, minden áldott nap játszom” – magyarázta Norris.

„Egy napon viszont elestem és elülső keresztszalag szakadást szenvedtem. Aznap este Dale felhívott, hogy megkérdezze, másnap mikor érek be dolgozni. Mondtam neki, hogy már korán ott leszek, majd vettem egy nagy levegőt és bevallottam, hogy csúnyán lezúztam a lábamat. Ekkor visszakérdezett: ‘Mit csináltál?’, mire én ‘Kosaraztam’. Egy ideig néma csend volt a vonal másik végén, majd csak annyit mondott ‘Holnap találkozunk’ és letette.”

Norris ekkor már érezhette, hogy nem lesz jó vége a történteknek.

„Hajnalban bementem a DEI épületébe. Elkezdtük a megbeszéléseket, amikor Dale is megjelent. Nagyon sántítottam, így jól látta, melyik lábamról van szó. Üdvözlésként felém nyújtotta a kezét, abban a pillanatban viszont, amikor én is így tettem, teljes erőből belerúgott a sérült térdembe. Szó szerint padlóra küldött, majd közölte ‘Megmondtam, hogy soha ne kosárlabdázz’. Majdnem elbőgtem magam, annyira fájt. Ráadásul ez pont egy hétfői napon történt.”