IMSA: Jordan Taylor előadta az évszázad versenyautóba vizelős sztoriját

IMSA: Jordan Taylor előadta az évszázad versenyautóba vizelős sztoriját
credit:IMSAAz amerikai sportautózás világának egyik legnagyobb mókamesterét Jordan Taylorban tisztelhetjük.

A jelenleg az IMSA WeatherTech Sports Car Championship GTD Pro kategóriájában szereplő Corvette Racinget szolgáló pilóta a Daytona 24 csütörtöki edzésnapján sem hazudtolta meg önmagát, miután az NBC feltette neki az autóversenyzés egyik legelcsépeltebb, ámde megunhatatlan kérdését:

Előfordult-e vele valaha, hogy a volán mögött ülve jött rá a szükség?

Taylor pedig a válasszal hozta is formáját.

„Nos, elég régen volt” – kezdte visszaemlékezését a legendás egynapos, daytonai viadal 2017-es, abszolút győztese, egyben az IMSA háromszoros bajnoka.

„Az egyik olyan évben történt, amikor az éjszaka közepén és kora reggel hosszú sárga zászlós szakasz volt érvényben. Nekem pedig nagyon kellett pisilnem. A sárga jelzésre köd miatt volt szükség, a csapatom pedig nem akarta, hogy kimenjek a pitbe, mivel éppen vezető pozícióban voltunk. Úgy voltam vele, oké, akkor ott helyben megyek ki. Teljesen rendben van, a srácok mindig ezt csinálják.”

Csak épp a projekt nem akart összejönni.

„Akárhogyan próbálkoztam, fizikailag képtelen voltam rá, noha már annyira kellett, hogy szó szerint fájt. Mindenki volt már ilyen helyzetben, én viszont nem tudtam összehozni. A csapatom közölte velem, tegyem azt, amit csak akarok, de az szóba sem jöhet, hogy kiálljak és ezzel elveszítsük az első helyünket.”

Taylor ekkor megpróbálta a fantáziájára bízni a dolgot.

„Elképzeltem, hogy a fürdőszobában vagyok. Tudják, mint amikor vízesésre gondolnak. Én konkrétan egy wc-re képzeltem magam a pace car mögött, de így sem sikerült.”

Ekkor lépett életbe nála a végső terv.

„Készen álltam arra, hogy belepisiljek a cockpitbe és megpróbáljak úgy célozni, hogy ne találjam el az elektronikát. Ekkor azonban hirtelen a csapat mégis kihívott a pitbe. Elképesztő gyorsasággal húztam fel a cipzárt. Szerencsére semmi sem kapódott be, aminek nem kellett volna. Felvettem a kesztyűmet, kiszálltam az autóból és aztán végre elmentem a mellékhelyiségbe. Fura helyzet volt, de majdnem még furább lett…. A legviccesebb az lett volna, ha 30 másodperccel később szólnak, hogy hajtsak ki, mivel akkor egyből be kellett volna vetődnöm a pitbe és szó szerint félmeztelenül jöttem volna ki a kocsiból, ami azért elég zavarba ejtő. Szerencsére nem így történt, ahogyan azért is hálás vagyok, hogy abban az évben nem volt belső kamera az autóban.”