A pénzdíj jelentős emelésével kompenzálja csapatait a NASCAR a Clash okozta kellemetlenségekért

A pénzdíj jelentős emelésével kompenzálja csapatait a NASCAR a Clash okozta kellemetlenségekértAz elmúlt évtizedek során a floridai Daytona International Speedwayen zajlott le a NASCAR teljes, szezont megkezdő programsorozata.

A Clash után ugyanebben a létesítményben vágtak neki a legendás Daytona 500 edzéseinek, kvalifikációinak, majd magának a versenynek is.

Idén viszont az előbbi, bajnokságon kívüli futamot már nem csak másik pályára, de konkrétan más államba is költöztetik a kaliforniai Los Angelesben lévő LA Coliseum képében.

Mondani sem kell, hogy ez a változás jelentős logisztikai kihívás elé állította a Cup Series csapatait, ami természetesen az anyagiakban is megnyilvánul.

Ezt kompenzálva a NASCAR úgy döntött, jelentős emelést eszközöl a verseny díjazásában.

A Sports Business Daily információi szerint az elmúlt évekhez viszonyítva mintegy 750.000 dollárral többet, azaz közel 2 milliót fognak szétosztani a mezőny tagjai között.

Az idei Clasht sosem látott hype övezi, lévén számos szempontól formabontó lesz.

Az új helyszín mellett vadonatúj formátummal bonyolítják le, a versenyek előtt, között és alatt pedig olyan sztárok fognak fellépni, mint Pitbull, Ice Cube és DJ Skee.