NASCAR: Kyle Busch túl van az érzékenyítő tréningen

NASCAR: Kyle Busch túl van az érzékenyítő tréningenA NASCAR hivatalosan megerősítette, hogy Kyle Busch sikeresen teljesítette a számára tavaly novemberben előírt érzékenyítő tréninget.

Ennek köszönhetően már semmi akadálya annak, hogy megkezdhesse a február 6-ai, bajnokságon kívüli Clash-sel startoló Cup-szezont.

A Joe Gibbs Racing kétszeres bajnokát azt követően kötelezték érzékenyítésre, hogy a 2021-es idény utolsó előtti, martinsville-i fordulója után retardáltnak nevezte a leintéskor vele ütközött Brad Keselowskit.

A büntetés nem volt egyedi, lévén tavaly év elején ugyanezért kellett ilyen tréningen részt vennie Hailie Deegannek is, aki egy virtuális futam alatt illette az „r-betűs” szóval egyik ellenfelét.

Ennek oka, hogy ez a kifejezés durva sértésnek számít a fogyatékkal élők szemszögéből nézve, pláne akkor, ha egészséges emberek használják egyfajta szitokszóként.

A NASCAR szabálykönyvének 12.8.e pontja pedig világosan kimondja, hogy a szervezeten belül tevékenykedő személyek nem nyilatkozhatnak nyilvánosan, vagy folytathatnak olyan kommunikációt, ami más emberek etnikai hovatartozását, bőrszínét, hitét, származását, nemét, szexuális irányultságát, családi állapotát, életkorát, vagy hátrányos helyzetét kritizálja, nevetségessé teszi, vagy bármilyen más módon becsmérli.