Kyle Larson a Next Genről: „Készen állok a versenyzésre”

Kyle Larson a Next Genről: “Készen állok a versenyzésre”
credit:Hendrick Motorsports


Kyle Larson bizonyult a leggyorsabbnak a NASCAR Cup keddi, Phoenix Racewayen rendezett tesztjén.

A regnáló bajnok 131.728 mph-t préselt ki a Hendrick Motorsports 5-ös számú Chevrolet Next Genjéből, közel hét tizedet adva a másodikként zárt Tyler Reddicknek (Richard Childress Racing).

A tapasztalatai alapján pedig arra a következtetése jutott, hogy a vadonatúj versenygép viselkedését tekintve nem sokban tért el elődjétől az egymérföldes oválon.

„Meglepett, hogy nem különbözött túlságosan a korábbi autótól” – nyilatkozta a Motorsportnak Larson.

„A kormányzás egy kicsit gyorsabb, de minden másra ez a jellemző. A pillanatok, mint pl. amikor túlkormányzottá válik, sokkal rövidebb idő alatt zajlanak le… Ezt leszámítva teljesen normálisnak érződött, aminek örülök. Az egyensúly sem változott túlzottan, már nem kell annyira szűken vennem a kanyarokat sem. A fékeken viszont még dolgozni kell egy kicsit.”

Larson szerint az alkalmazkodásában kulcsszerepet játszik az, hogy milyen sokféle járművel méreti meg magát rendszeresen.

„Úgy érzem, gyorsabban adaptálódom az új autókhoz és helyzetekhez. Megpróbálok minden héten tanulni.”

Mindent egybevéve viszont a 29 éves pilóta alig várja, hogy élesben is bevetésre induljon a Next Gennel.

„Készen állok a versenyzésre. Mint minden autó esetében, számos dolgot a szezon során, menet közben fogunk megtanulni és ha kell, akkor változtatunk, legyen szó puszta kényelmi dolgokról, vagy arról, hogy a fékcsomagot jobbá tegyük. Szerintem készen vagyunk.”