Jeff Gordon: 50 éves koromig vártam arra, hogy végre rendes munkám legyen

Jeff Gordon: 50 éves koromig vártam arra, hogy végre rendes munkám legyen
credit:Hendrick MotorsportsA 2022-es évtől kezdve Jeff Gordonban már a Hendrick Motorsports alelnökét tisztelhetjük, aki emellett a diverzitásért és egyenlőségért küzdő, csapatvezetők számára létrehozott bizottságában is vezető pozíciót tölt be.

A négyszeres Cup-bajnok teljes, főkategóriás NASCAR-karrierjét ezen csapat színeiben versenyezte végig.

Huszönöt év alatt összesen kilencvenhárom futamgyőzelmet szerzett – beleértve három Daytona 500-at, a szezon legjobbjának járó trófeát pedig 1995-ben, 1997-ben, 1998-ban és 2001-ben emelhette a magasba.

A kaliforniai születésű, de már Indianában felnőtt Gordon 2000-ben egy példátlan és máig egyedülinek számító, élethosszig tartó szerződést írt alá Hendrickékkel, emellett pedig tulajdonrészt is kapott a csapatból.

Az idei előléptetése értelmében a NASCAR Hírességek Csarnokába 2019-ben beválasztott élő legenda a HMS második legmagasabb rangú embere lesz az alapító és többségi tulajdonos Rick Hendrick után.

„Rick és én állandóan azon viccelődünk, hogy valami oknál fogva 50 éves koromig vártam arra, hogy végre rendes munkám legyen” – nyilatkozta Gordon a RACER-nek.

„Nem is lettem volna elég felkészült erre korábban. Most viszont már olyan szakaszában vagyok az életemnek, amikor ez megoldható lett. Ingriddel 15 éves házasok vagyunk, a gyerekeink is elég nagyok. Letelepedtünk és már minden időmet és energiámat arra tudom fordítani, hogy ezt a munkát jól végezhessem. Az évek során rájöttem, mennyire is imádom a versenyzést, milyen nagy szenvedéllyel vagyok iránta. Azt az időszakot végig a volán mögött töltöttem, de közben már alig vártam, hogy ilyen pozíciót tölthessek be és még nagyobb része legyek ennek a rendkívüli szervezetnek. Nem tudom, képes leszek-e annyi mindennel hozzájárulni a Hendrick Motorsportshoz, mint versenyzőként, de határozottam keményen fogok dolgozni.”