„A francba, ez fájni fog!” – Chase Elliott először beszélt a tulsai balesetéről

“A francba, ez fájni fog!” – Chase Elliott először beszélt a tulsai balesetérőlEgy óriási bukásnak köszönhetően Chase Elliott számára már az F-Mainben véget ért az idei Chili Bowl.

A verseny során a 2020-as NASCAR Cup bajnok kívülről próbálta előzni egyik ellenfelét, de végül összeértek, aminek hatására elvesztette uralmát midgetje felett.

Ennek következtében az oldalára fordult, majd magasan a levegőbe emelkedett több szaltót leírva.

A hajmeresztő bukást szerencsére kisebb zúzódásokkal megúszta.

„Ez volt a legelső ilyen élményem” – nyilatkozta a minap Elliott a Garage Talk with the Garage Guys című vlog vendégeként.

„Egészen mostanáig még sosem történt velem ilyen, most először találtam magam fejjel lefelé. Párszor felemelkedtem a talajtól, miközben minden nagyon csendes és fura lett egészen addig, amíg valaminek igazán keményen neki nem csapódtam. Határozottan nem volt valami mókás. Úgy érzem, sokkal rosszabb vége is lehetett volna. Nagyon szerencsés vagyok. A levegőben biztos voltam benne, hogy ez nagyon fog fájni.”

A 26 éves versenyző hálát adott a biztonsági felszereléseknek, ugyanakkor elismerte, a baleset során igencsak bepánikolt.

„Amikor ütköztem az ellenfelemmel, rögtön arra gondoltam, hogy ez nem lesz valami jó és elkezdtem felkészíteni magam a becsapódásra. Egy ponton kinyitottam a szemeimet és megláttam magam előtt a lelátó első sorát. Ekkor már az járt a fejemben, hogy ‘A francba, ebből nagy gáz lesz’. Szerintem végül a kerítés mentett meg, mert elkapta az autómat és ennek révén viszonylag szerencsésen landoltam.”