IndyCar: Lundgaard idei célja, hogy Mansell és Montoya örökébe lépjen

IndyCar: Lundgaard idei célja, hogy Mansell és Montoya örökébe lépjen
credit: Penske EntertainmentAz amerikai open-wheel versenyzés világának modern, azaz a második világháborút követő, 1946-tól számított érájában mindössze csak két pilóta tudott rögtön újoncként bajnoki címet szerezni.

Ezen fegyvertényt Nigel Mansell hajtotta végre 1993-ban, majd Juan Pablo Montoya 1999-ben.

Az IndyCar 2022-es szezonjában eddig öt teljes munkaidős újoncot jelentettek be Devlin DeFrancesco (Andretti Autosport), Kyle Kirkwood (AJ Foyt Racing), Callum Ilott (Juncos Hollinger Racing), David Malukas (Dale Coyne Racing/HMD Motorsports), valamint Christian Lundgaard (RLL Racing) személyében.

Utóbbi dán pedig úgy van vele, hogy ha már itt jár, akkor miért is ne tűzné ki maga elé a lehető legnagyobb célt.

„Az újoncok bajnoksága egy dolog, ugyanakkor lehet menni a ‘fő’ bajnoki cím megnyeréséért is” – nyilatkozta a húszéves pilóta az IndyCar médianapján.

„Nem azt mondom, hogy be is fogom húzni, de az biztos, hogy olyan keményen harcolok érte, amennyire csak tőlem telik. Nem azért versenyzek, hogy második, vagy harmadik legyek. A csapatunknak jó felállása van és biztos vagyok abban, hogy tanulhatunk egymástól. Graham [Rahal] kimagasló versenyző és igyekszem a lehető legtöbbet kihúzni belőle. Szerintem nagyon erősek leszünk.”

Lundgaard eddigi egyetlen IndyCar-versenyét tavaly augusztusban, az IMS roadján teljesítette.

A kvalifikáción rögtön bejutott a pole-ról döntő Fast Sixbe, ahol végül a negyedik rajthelyet szerezte meg.

Magát a viadalt a tizenkettedikként zárta.