IMSA: Ricky Taylor pole-ba repítette a WTR-t a Daytona 24 kvalifikációs futamán

IMSA: Ricky Taylor pole-ba repítette a WTR-t a Daytona 24 kvalifikációs futamán
credit: Wayne Taylor RacingA Wayne Taylor Racing 10-es számú Acura ARX-05-ösének győzelmével ért véget a jövő hétvégén esedékes Daytona 24 kvalifikációs versenye.

A három éve veretlennek számító csapat gépének volánja mögött ülő Ricky Taylor sikere az utolsó körben pengeélen táncolt, miután mindent egy lapra feltéve támadta őt a pole-ból rajtolt JDC-Miller MotorSports #5 Cadillecjét vezető Richard Westbrook.

A brit neki is veselkedett egy előzési kísérletének, aminek hevében azonban összeért a WTR-essel és kiforgott.

Westbrook gyorsan vissza tudott térni a pályára, az elsőségről viszont lemondhatott és végül csak 7.9 másodperces hátrányban zárt Taylor mögött.

Harmadikként Kamui Kobayashi és Jimmie Johnson zárta a DPi-kategóriát az Action Express Racing 31-es Cadillacjével, míg negyedikként a Tom Blomqvist, valamint Oliver Jarvis által vezetett 60-as Meyer Shank Racing Acura ért célba.

Az LMP2-esek között a PR1/Mathiasen Motorsports diadalmaskodott Ben Keating és Mikkel Jensen révén.

A százperces futam legjobbja az LMP3-asok között az Andretti Autosport lett Josh Burdon és Jarrett Andretti szolgálatainak köszönhetően

Ami a GTD Pro-t illeti, itt a TR3 Racing 63-as, Mirko Bortolotti, valamint Alessio Picariello nevével fémjelzett Lamborghinije kaparintotta meg a kategória-pole-t.

A GTD-sek élén a Winward Racing 57-es Mercedes-AMG GT3 Evója landolt Lucas Auer és Russell Ward közreműködésével.

A Motul Pole Award 100 teljes végeredménye IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A 60. Daytona 24 január 29-én kapja meg a zöld zászlót.