IMSA: Vautier szerezte meg a pole-t a Daytona 24 kvalifikációs futamának kvalifikációján

IMSA: Vautier szerezte meg a pole-t a Daytona 24 kvalifikációs futamának kvalifikációján
credit:JDC Miller MotorsportsA JDC Miller Motorsports kaparintotta meg a rajtelsőséget a Daytona International Speedwayen rendezendő Rolex 24 kvalifikációs versenyére.

A #5 Cadillacet vezető Tristan Vautier 1 perc 34.034-es körével bizonyult a leggyorsabbnak, de akár még javíthatott volna ezen az időn is, ha nem jön közbe egy piros zászló.

A szóban forgó megszakítást egy másik Cadillac váltotta ki, méghozzá a 01-es számú képében, amit Renger van der Zande rakott sikeresen a gumifalba.

Ezt megelőzően a holland még a második helyen állt, a szabályok értelmében azonban elvesztette a legjobb idejét, így az autó csak a tizedik pozícióból várhatja a vasárnapi Motul Pole Award 100 rajtját, miután nem csak az összes többi DPi, de még három LMP3-as is eléje került.

„Nagy volt a forgalom, így tudtam, hogy minél előbb össze kell raknom egy jó időt, mert nagy az esély a piros zászlóra” – nyilatkozta Vautier.

„Így is történt. Amikor a Buszmegálló sikánba értem, már tudtam, hogy ez egy jó kör. Innentől csak azt ismételgettem magamnak, hogy ‘Oké, ne szúrd el!'”

Másodikként a Wayne Taylor Racing 10-es Acurája indulhat Filipe Albuquerque révén.

Az LMP2-esek pole-ját a PR1 Mathiasen Motorsports 51-es Orecája kaparintotta meg Ben Keatinggel. Ironikus módon a Daytonán dupla műszakot teljesítő veterán másik autója pontosan az a Cadillac, amelyik a DPi-k legjobbja lett.

Ami az LMP3-asok mezőnyét illeti, a leggyorsabbnak a Mühlner Motorsports America bizonyult Cameron Shields-cel a volán mögött.

A GTD Pro-k között a KCMG aratott, amely csapat ráadásul most először vesz részt a legendás daytonai megmérettetésen.

Az ázsiai alakulat 2-es Porschéját Alex Imperatori 1 perc 46.136 alatt vitte körbe a pályán.

A Daytona 24 rajtfelállását eldöntő, 100 perces kvalifikációs futam magyar idő szerint vasárnap, 20:00-kor veszi kezdetét.

Az események élőben követhetőek az IMSA hivatalos weboldalán.

A kvalifikációs futam kvalifikációjának teljes végeredménye IDE KATTINTVA tekinthető meg: