NASCAR: Kyle Busch megmentette egy háborús veterán életét

NASCAR: Kyle Busch megmentette egy háborús veterán életét
credit: Penske Entertainment/Chris JonesA NASCAR Cup 2015-ös szezonja Kyle Busch nagy visszatéréséről szólt.

A Joe Gibbs Racing versenyzője még az év legelső, daytonai Xfinity-futamán szenvedett súlyos, kettős lábtöréssel végződött balesetet.

Ezen sérülés miatt csak a Cup-szezon tizenkettedik fordulóján tudott becsatlakozni a mezőnyhöz. Bajnoki címről szőtt álmairól viszont így sem kellett lemondania, hiszen a NASCAR rendkívüli engedélyt adott neki arra, hogy ott legyen a rájátszásban.

A szabályok értelmében a titulusért csak olyan pilóták szállhatnak harcba, akik az idény valamennyi versenyhétvégéjét megkezdik. Tekintve viszont, hogy Busch egészségügyi okokból került partvonalra, a szervezet eltekintett ettől a kitételtől.

A Las Vegas-inak innentől csak annyit kellett tennie a playoffhoz, hogy nyer minimum egy futamot, az alapszakasz végén pedig bent van a top 30-ban.

Busch végül négy elsőséggel bebiztosította magának a helyet a bajnokságért küzdők között, végül pedig ő lett az, aki a szezon végén a magasba emelhette a legjobbnak járó kupát.

Azt viszont még nem sejtette, hogy elképesztő visszatérésével konkrétan megmentett egy emberi életet is.A sztoriról a 36 éves pilóta Graham Bensinger “Under the Hood” című podcastjében rántotta le a leplet.

Chris Brunelle egy Bíbor Szív sebesülési érdeméremmel kitüntetett háborús hős, akin hazájába visszatérve annyira elhatalmasodott a poszttraumás stressz szindróma, hogy egyetlen megoldásként már csak az öngyilkosságot látta.

Az élet azonban olykor a legváratlanabb formában nyújt segítséget.

A mélyponton lévő Brunelle tudomást szerzett Busch balesetéről, majd az onnan történt visszatéréséről.

“A felépülésem olyan hatással volt rá, hogy valami megváltozott benne” – nyilatkozta a JGR-es, aki négy évvel később megszerezte második Cup-bajnoki címét is.

“Egyfajta jelként fogta fel Istentől és rájött, nagyon sok dolog van még, amiért érdemes élnie, beleértve a családját. Egy ideje már PTSD-vel küzdött. Hallott a 2015-ös sérülésemről, a rehabilitációmról és arról, hogy képes voltam visszatérni a pályára, noha eleinte még a karrierem folytatása is kétséges volt. Szerintem ez egyfajta elismerést váltott ki belőle és rájött, hogy mindenből fel lehet állni. Már nem akarta többé kioltani a saját életét. Elküldte nekem a Bíbor Szívét is, mintha csak én is kiérdemeltem volna.”

Busch és Brunelle a mai napig tartják a kapcsolatot.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy