IndyCar: Johnson a győzelemért harcolna oválokon

IndyCar: Johnson a győzelemért harcolna oválokon
credit:Penske EntertainmentAz idei esztendőben Jimmie Johnson immár teljes szezonosként vág neki az IndyCar versenyeinek.

A Chip Ganassi Racing pilótája 2021-ben debütált a szériában, akkori programja pedig csak épített és utcai pályás fordulókból állt. Legjobb eredménye két 17. hely volt Laguna Secáról és Long Beachről.

Az előttünk álló idényben Johnsonra újabb kihívás vár, miután hosszas mérlegelés után úgy döntött, bevállalja az oválokat is, beleértve természetesen az Indianapolis 500-at.

“Így, a második szezonomat kezdve már jóval komfortosabban érzem magam az autóban, magabiztosabb vagyok” – nyilatkozta a hétszeres NASCAR Cup-bajnok az IndyCar médianapján.

“Szerintem a tavalyi év végén mutatott teljesítményemen ez már meg is mutatkozott. Pontosabban ekkor már látszott az a tanulási folyamat, amin a szezon alatt átmentem. Az IMS roadján két futamunk is volt és a másodikon már négyszer, ha nem ötször jobban éreztem magam, az elsőhöz képest. Úgyhogy, ebből kiindulva nagyon izgatott vagyok a második szezon miatt. Lesz néhány új pálya számomra, még sosem voltam Torontóban, vagy az iowai oválon. Még Xfinity-autóval sem mentem itt.”

A 46 éves versenyző tavaly ősszel Texasban, majd Indianapolisban már tesztelhetett oválon. Utóbbin ráadásul teljesítette az Indy 500 részvételhez nélkülözhetetlen Rookie Orientation Program mindhárom fázisát.

“A sebesség sokkal nagyobb, mint amihez a Cupban hozzászoktam. Amikor viszont alkalmazkodott a szemem, már teljesen meglepett, hogy mennyire ismerős is a dolog. Nagyon reményteli vagyok a két teszt után. Bízom benne, most már képes leszek arra, hogy ne agyaljak annyit és inkább a vezetésre, a reakciókra koncentráljak.”Johnson szerződése 2022 végéig szól, de jelen állás szerint egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy még tovább maradjon az IndyCarban.

“Még semmi sem hivatalos a következő évre nézve. A szándékom, a vágyam az, hogy olyan sokáig csináljam, ameddig csak tudom. Sok oka van ennek, de legfőképpen az, hogy nagyon jól érzem magam, élvezem a kihívást. Úgy érzem, minél több időt töltök itt és rutint szerzek, annál jobb leszek. Nyilván idén már sokkal eredményesebb akarok lenni épített és utcai pályákon. Ami az oválokat illeti, úgy gondolom, jobban teljesítek majd [mint a másik két pályatípuson]. Egy, vagy két év után oválokon szerintem képes lehetek győzelemért harcolni. Ez a végső célom.
Számos lépést meg kell még tenni ahhoz, hogy bejelenthessünk egy hosszabbítást, de úgy érzem, Chip nyitott rá. Ismerem a csapatot, mindenki nagyon izgatott lenne, ha újabb évre visszatérnék. A Carvanánál lévő, csodálatos emberek és az ő szerepvállalásuk szintén fontos. Szerintem nálam már csak ők élvezik jobban ezt az IndyCar-kalandot. A sportban is remekül fogadták őket. Mindent összevetve, sokat kell még dolgozni, a szándékom pedig az, hogy 2023-ban, 2024-ben, vagy akár 2025-ben is itt legyek. Egy 50 éves IndyCar-pilóta. Olvastam viszont, hogy Mario Andretti utolsó versenyét 53 évesen futotta, ez nagyon sok reményt ad nekem.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy