IndyCar: Calderon úgy érzi, hosszú idő után először látja őt szívesen egy csapat

IndyCar: Calderon úgy érzi, hosszú idő után először látja őt szívesen egy csapat
credit:AJ Foyt RacingHétfőn vált hivatalossá, hogy Tatiana Calderon fogja vezetni az AJ Foyt Racing 11-es számú Dallara-Chevyjét az idei IndyCar-szezon épített és utcai pályás versenyein.

A kolumbiai pilóta ezt megelőzően csak egyszer, még tavaly nyáron, a Mid-Ohio Sports Car Course-ön ülhetett be a gárda autójának volánja mögé, így értelemszerűen nagyon izgatott volt, hogy most szerdán végre újra lehetőséget kap.

A tesztre a Sebring International Racewayen került sor, ahol rajta kívül pályán volt még teljes szezonos, szintén újonc csapattársa, Kyle Kirkwood, valamint a Team Penske-vel köröző háromszoros IMSA-bajnok Dane Cameron is.

A legjobb kört előbbi ifjonc hozta össze 52.769 mp-cel, míg a sportautó-sztár 52.841-es egyéni legjobbat könyvelhetett el.

Calderon 53.250-et hozott, 0.481 másodpercnyi lemaradást jelentett Kirkwoodhoz viszonyítva.

„Nagyon jó volt visszaülni az autóba, mivel Mid-Ohión nem hajtottunk végre túl sok változást a beállítások terén” – idézi a RACER a 28 éves versenyzőnőt.

„Még az a pálya is másabb volt a bukkanók nélkül. Most viszont, Sebring után már van fogalmam arról, hogy mire számíthatok majd St. Pete-en és a többi hepehupás, utcai vonalvezetésen.”

Calderon már a tavalyi tesztje után ódákat zengett az AFR gárdájáról, mondván a teljes eddigi karrierje során akkor először tapasztalta meg, hogy valóban hallgatnak a véleményére és odafigyelnek az észrevételeire, kéréseire.

Ez most sem változott.

„Fantasztikus volt újra a csapattal lenni, szerintem nagyon jól kijövünk egymással. Ahogyan Kyle is mondta, közösen, egy csapatként dolgozunk. Európában ez néha nehéz. Nem osszák meg az összes információt és a változtatásokat, amiket a beállításokon eszközölnek. Nagyon elégedett vagyok. Természetesen még sokat kell fejlődni. Különösképpen az abroncsokat szeretném jobban megismerni. Módosítottam egy kicsit a vezetési stílusomon is, hogy jobban passzoljon ezekhez a gumikhoz. Szuper boldog vagyok amiatt, ahogyan ez a nap eltelt!”

Tatiana a veterán mérnök Mike Pawlowskival dolgozott együtt.

„Minden egyes szavamat figyelembe vették, valahányszor kihajtottam a pályára. Úgy érzem, folyamatosan javultunk és ez volt az, amire igazán szükségem van. Jó, hogy ilyen a kommunikációnk, szorosan együtt dolgoztunk és mindenki nagyon nyitottan áll a dolgokhoz. Az atmoszféra és az emberek nagyon barátságosak. Éreztem, hogy szívesen fogadnak, amit már hosszú ideje nem tapasztaltam meg. Szerintem jó kezdésnek nézünk elébe.”