„Vegas munkát adott, lúzerek!” – Daly már megint ellopta a show-t az IndyCar médianapján

“Vegas munkát adott, lúzerek!” – Daly már megint ellopta a show-t az IndyCar médianapján
credit: Penske Entertainment/Chris OwensConor Daly már az IndyCar tavalyi médianapján is hozta a formáját, miután egy hamisítatlan Bundesliga-frizurát villantott, majd Josef Newgardent úgy jellemezte, hogy „szép, mint egy görög isten”.

A 30 esztendős pilóta idén sem hazudtolta meg magát és a saját stílusában előadta, miként hullott az ölébe az a szponzorációs szerződés, aminek köszönhetően idén teljes szezonosként róhatja a köröket az Ed Carpenter Racing 20-as Dallara-Chevyjével.

„Ez egy igazi, nagyon Conor Daly-típusú sztori” – jelentette ki sajtótájékoztatóján a népszerű versenyző.

Mint kiderült, december közepén, születésnapja alkalmából Las Vegas felé vette az irányt barátaival, köztük Alexander Rossival és Travis Pastranával. Ennek kellős közepén megcsörrent a mobilja, a vonal másik végén pedig mostohaapja, egyben az Indianapolis Motor Speedway elnöke, Doug Boles volt.

Az üzletember összehozott számára egy mítinget régi barátjával, a BitNile-alapító, egyben hatalmas IndyCar-rajongó hírében álló Todd Aulttal.

Ault rögtön meg is kérdezte tőle, ráér-e egy személyes találkozóra Vegasban december 17., vagy 18.-án.

Fogalma sem volt arról, hogy Daly már eleve a bűn városában tanyázik saját megfogalmazása szerint „kanbulit” tartva.

„Ez az egy megbeszélésem volt, másom nem” – mondta a pilóta.

Daly akkori szponzorációs helyzete olyannyira siralmasnak tűnt, hogy még az is megfordult a fejében, végleg befellegzik IndyCar-karrierjének.

Befutott végül Ault és egy röpke 90 perces tárgyalás után, késő este már kézfogással pecsételték meg a kontraktus létrejöttét.

„Rögtön felhívtam a barátaimat és annyit mondtam nekik, hogy ‘Azt hiszem, van munkám!'”

Az éjszaka közepén magát Ed Carpentert is értesítette, aki másnap reggel reagált az üzenetre. Ekkor Daly és Pastrana még mindig nagyban bulizott, míg Rossi előbbi versenyző elmondása szerint már nagyban az igazak álmát aludta. A nagy hír kapcsán persze őt is felébresztették.

„Eszméletlen egy sztori, nagyon vad volt! Az emberek mindig azzal jönnek, hogy ‘Conor, te túlságosan is sok időt töltesz Vegasban’. Erre az a válaszom: ‘Tudjátok mit? Vegas most melót adott nekem, ti lúzerek!'”