NASCAR: Már a Daytona 500-on debütálhat Floyd Mayweather „pénzcsapata”

NASCAR: Már a Daytona 500-on debütálhat Floyd Mayweather “pénzcsapata”2019-ben röppentek fel az első hírek arról, hogy Floyd Mayweather saját csapatot akar indítani a NASCAR Cup Seriesben.

A terv olyan komolynak bizonyult, hogy a gárdának nem csak neve “The Money Team Racing” (az ökölvívó-legenda által inspirált ruhamárka után), de önálló honlapja és közösségi médiás jelenléte is volt.

A hírek azonban amilyen gyorsan berobbantak, olyan szélsebesen el is apadtak.

Mayweatheréknek viszont eszük ágában sem volt feladni a projektet.

2020 végén már arról szóltak a pletykák, hogy megbeszéléseket folytatnak a Spire Motorsports-cal annak érdekében, hogy 2021-ben az ő partnerükként debütálhassanak a NASCAR legmagasabb kategóriájában.

A The Money Team Racing teljesen önálló alakulatként – mint a Michael Jordan nevével fémjelzett 23XI Racing – akart belevágni a Cup-kalandba, de nem sikerült charterhez jutniuk.

Ez a fiaskó vezetett odáig, hogy végül megkörnyékezték a Spire Motorsportsot egy esetleges kollaboráció kapcsán.

Végül ez sem materializálódott a következő szezonra nézve.

A ‘óThe Money Team azonban most újra reflektorfénybe került.

A Sports Business Journal értesülései szerint a gárda már a programja véglegesítésének fázisában van, ha pedig sikerrel járnak, akkor ott lehetnek a februári Daytona 500 nevezési listáján.

Konkrétumokról egyelőre nem tudni.

Forrásaira hivatkozva viszont a sportgazdasági szaklap arról ír, hogy már vannak szponzoraik, szert tettek egy Next Genre, a versenyző pedig nem más lesz, Kaz Grala.

Tűkön ülve várjuk a fejleményeket.