IndyCar: Graham Rahalból az RLL Racing társtulajdonosa lehet

IndyCar: Graham Rahalból az RLL Racing társtulajdonosa lehet
credit:Penske Entertainment/Chris OwensGraham Rahal még csak január elején töltötte be a 33. életévét, az idei viszont már a 15. szezonja lesz az IndyCar kötelékén belül.

A hatszoros futamgyőztes 2013 óta már megszakítás nélkül vezet az édesapja, Bobby Rahal által alapított Rahal Letterman Lanigan Racing színeiben.

Érdeklődési köre nem kizárólag a versenyzésben merül ki, hiszen kezdettől fogva szorosan követi a csapat pályán kívüli tevékenységét, beleértve annak szervezeti szintű, belső működését.

Rahal továbbá nagy figyelmet fordít maga a széria egyetemes sportpolitikája, döntéshozatali folyamataira is.

Nem meglepő tehát, hogy a fiatal pilótával az RLLR-nek rendkívül komoly tervei vannak.

„Sosem motoszkált igazán a fejemben az, hogy egy napon csapattulajdonos lennék” – nyilatkozta Rahal az IndyCar médianapján.

„Amikor viszont megépült az új főhadiszállásunk Ohióban, kaptam egy telefonhívást Mike-tól [Lanigan] és az apukámtól. Kristálytiszta volt, hogy arra számítanak, elvállalom ezt a szerepkört Pat Lanigennel együtt. Szóval, most arra összpontosítok, hogy miként tudnánk a csapatot egy újabb szintre emelni. Nagyon sok dolgot kell átgondolni. Számos változás történik az RLLR-en belül, beleértve a mai napot is. A jó benne, hogy azok a srácok, akik megérdemlik lehetőséget kapnak a feljebb lépésre.”

Rahal – aki utoljára 2017-ben nyert versenyt – fél szemmel már a jövőjét kémleli.

„Amíg fiatal vagy nem gondolsz ilyesmikre. Én csak magamra koncentráltam és az autóm gárdájára. Egyre inkább közeledek viszont a versenyzői pályafutásom végéhez, szerintem ezt mindannyian tudjuk. Jelenleg arra fókuszálok, hogy minél több futamot nyerjek. Nem vagyok már olyan naiv és önző, mint régen, amikor szentül állítottam, hogy a szezon összes versenyét van esélyem megnyerni. Most már jó csapattárs szeretnék lenni, ezzel együtt pedig segíteni az RLLR-t a fejlődésben.”