NASCAR: A kender-biznisz és a lőszergyártás is képviselteti magát az RCR idei szponzorai között

NASCAR: A kender-biznisz és a lőszergyártás is képviselteti magát az RCR idei szponzorai között
credit:Richard Childress Racing



Nem kispályázik idén a Richard Childress Racing, legalábbis ami a szponzorációs szerződéseket illeti.

A csapat néhány napja jelentette be hivatalosan, hogy a 8-as számú, Tyler Reddick által vezetett autó kiemelt támogatója a 3CHI lesz.

A vállalat fő profilját a kender alapú, mindennapi fogyasztásra és terápiás célokra használt termékek képezik. A közös program ráadásul nem kérészéletű, lévén a kontraktust több évre kötötték meg.

„Köszönetet szeretnék mondani a NASCAR-nál mindenkinek, hogy a szponzorációs szabályzatban megnyitották ezt a kategóriát” – nyilatkozta Childress.

„Izgatott vagyok, amiért mi lehetünk az első csapat a Cup Seriesben ilyen jellegű támogatóval. Nagyon sokat jelent számunkra.”

A szervezetet tekintve viszont nem egyedülálló a hasonló bizniszben utazó cégek jelenléte.

A tavaly nyári, Pocono Racewayen rendezett Cup-futam főszponzora a CBD-olajokra specializálódott Pocono Organics volt.

A NASCAR akkori tájékoztatása szerint teljes mértékben engedélyezett a szervezeten belül a CBD-vel kapcsolatos szponzoráció, de csak addig, amíg az megfelel a szövetségi előírásoknak és a THC tartalma 0.3% alatt marad.

Hosszú ideig a kannabidiol tiltólistán volt a NASCAR-nál, mivel attól tartottak, hogy a reklámozása negatív fényben tüntetheti fel őket.

Ennek megváltozásában nagy szerepet játszott Matt Tifft, aki aktívan lobbizott a CBD mellett.

Az egykori versenyző és jelenlegi csapattulajdonos évekkel ezelőtt küzdött agydaganattal, később pedig szintén neurológiai eredetű rohamoktól szenvedett.

A most 25 esztendős Tifft szentül hiszi, hogy tünetmentességében ennek az olajnak a használata játszik kiemelt szerepet.



Az RCR itt nem álltak meg az új támogatók terén.

Az Austin Dillon által terelgetett 3-as Chevy egyik szponzora ugyanis a lőszergyártásban jegyzett True Velocity Ammo lesz.

Childressről egyébként köztudott, hogy rajong a fegyverekért, egészen 2019 szeptemberéig pedig még az NRA-nak is magas rangú tisztviselője volt.

Ezen szenvedélyét néhány bűnöző a saját bőrén is megérezhette.

2017 decemberében három maszkos férfi betört Childress Reedy Creekben fekvő rezidenciájára.

Tervüket azonban keresztülhúzta az az aprócska tény, hogy a ház lakója épp otthon tartózkodott.

A bűnözőknek sikerült kitörniük a bejárati ajtó zárja melletti üveget, ami azonnal aktiválta a ház riasztórendszerét.

Az alsó szintről jövő zajokra a feleség, Judy figyelt fel először, Childressnek pedig több se kellett, azonnal felkapta a pisztolyát és elindult kinyomozni a hangok forrását.

A már házon belül tartózkodó, szintén felfegyverzett rablók láttán a hatszoros NASCAR Cup bajnok csapattulajdonos (mindegyiket Dale Earnhardttal szerezte) több lövést is leadott az irányukba, ami után azonnal menekülőre fogták.

Ezt követően hagyta el a száját híres mondata, miszerint:

„Az, hogy én és a feleségem még ma is itt vagyunk Istennek és az alkotmány második módosításának [ a szabad fegyverviseléshez való jog] köszönhető.”