IndyCar: Tatiana Calderon az oválpályákkal is kacérkodik

IndyCar: Tatiana Calderon az oválpályákkal is kacérkodik
credit:Tatiana Calderon/TwitterHétfőn jelentette be hivatalosan az AJ Foyt Racing, hogy a 2022-es IndyCar-szezon során Tatiana Calderon fogja vezetni a 11-es számú Dallara-Chevyt valamennyi épített és utcai pályás versenyen.

A 28 éves kolumbiai ezzel a csapat 1965 óta íródó történetének első női pilótája lett.

Bár idei programja csak limitált, Calderon azonban reménykedik abban, hogy hamarosan a széria ováljain is lehetőséget kap.

Ez a pályatípus nem ismeretlen számára, lévén még karrierje kezdetén 2010-2011-ben az IndyCar nevelősorozatait tömörítő Road to Indy program második lépcsőfokát képező Star Mazda Championshipben (ma: Indy Pro 2000) rótta a köröket.

A bajnokság mezőnyével versenyezhetett a Milwaukee Mile-on és az Iowa Speedwayen is.

„Eddig még csak tavaly júliusban, egyetlen nap erejéig tesztelhettem az autót” – nyilatkozta Calderon az AFR-szerződés kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

„Ebből adódóan úgy gondoltuk, hogy megfontoltan, fokozatosan kezdünk épített/utcai vonalvezetéseken. Remélhetőleg a program oválos teszthez is vezethet. Lényeg, hogy tudjam, miként érzem magam, mennyire vagyok magabiztos az autóban. Ki ne szeretne egy napon az Indy 500-on versenyezni? Egyelőre viszont lépésről lépésre haladunk.”

Calderon főtámogatója a ROKit lesz, amely márka a gárda másik újoncának, a teljes szezont futó Kyle Kirkwoodnak is kiemelt szponzora lesz.