IndyCar: Háromszoros IMSA-bajnok tesztel a Team Penske-nek

IndyCar: Háromszoros IMSA-bajnok tesztel a Team Penske-nek
credit:Penske Entertainment/Chris OwensVégre választ kaptunk arra a kérdésre, hogy ki lesz az az abszolút IndyCar-újonc, aki bepattanhat a Team Penske Dallara-Chevyjébe a soron következő teszten.

A csapat már korábban bejelentette, hogy élni kíván a széria által biztosított, úgynevezett “kiértékelő nap” lehetőségével.

A szabályok értelmében extra tesztnapot kapnak azok a gárdák, amelyek olyan pilótát ültetnek volán mögé, akik még semmilyen tapasztalattal nem rendelkeznek az IndyCaron belül.

Ezt használta ki tavaly év végén például az Arrow McLaren SP is, amikor Nico Hülkenberget, Nyck de Vries-t és Stoffel Vandoorne-t küldte pályára.

Persze nem szimpla kíváncsiságból és jószívűségből adják át külsősöknek az autókat.

A bajnokságban jelenleg nagyon kevés a tesztlehetőség, a gárdák pedig minden kiskaput igyekeznek kihasználni a minél több pályán töltött idő érdekében.

Ráadásként ezen, rendkívüli körözések során – igaz, csak limitált ideig – az éles versenyzőik is beülhetnek a gépekbe, hogy beállítsák azokat az újoncok számára. A semminél pedig ilyen ínséges időszakban még ez is több, pluszban a debütánsok révén is képesek a csapatok értékes adatokat, információkat gyűjteni.A Team Penske szerdán, a Sebring International Speedwayen fog kiértékelő napot tartani, méghozzá a háromszoros IMSA-bajnok Dane Cameronnal, aki 2019-ben az ő színeikben hódította el a WeatherTech SportsCar Championship titulusát Juan Pablo Montoya oldalán.

A 33 éves amerikai azonban nem egyedül lesz a floridai roadon.

Az AJ Foyt Racing ugyanekkor fog tesztelni 2022-es újoncaival, a teljes szezont teljesítő Kyle Kirkwooddal, valamint az épített/utcai pályás programra szerződött Tatiana Calderonnal.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy