Herta boldog az IndyCarban, az F1-es álmait viszont még nem adta fel

Herta: Nem kell IndyCar-bajnoknak lennem ahhoz, hogy bejussak az F1-beNyár elejétől késő őszig Colton Herta joggal reménykedhetett abban, hogy hamarosan megejtheti Forma-1-es bemutatkozását.

Michael Andretti törekvései a Sauber Motorsports, azon belül is az Alfa Romeo felvásárlására viszont az utolsó pillanatban meghiúsultak, így a 21 éves pilóta jövőre is marad az amerikai open-wheel mezőnyében.

A történtek az IndyCar szezon előtti médiahetének keddi napján is előkerültek.

„Sosem voltam csalódott emiatt, mivel nagyszerű lehetőségem van itt Amerikában az Andretti Autosporttal” – nyilatkozta az NBC-nek Herta.

„Imádom az IndyCart, ebben nőttem fel, de vannak más autók is, amiket még vezetni szeretnék. Az olyan dolgok, mint a Formula-1 eléggé érzékenyek idő szempontjából. Ha nem kapok ott esélyt hamarosan – tekintve, mennyire fontos, hogy fiatalon bekerülj -, akkor már fog később sem megtörténni. Érdeklődtem iránta, ezt nem tagadom, de nem voltam elkeseredve, amikor meghiúsult. Nem egy szomorú történet az enyém, akinek az IndyCar Andrettivel csak egy vészforgatókönyv. Egyáltalán nem panaszkodhatok amiatt, hogy rossz életem lenne.”

Eddigi, főkategóriás pályafutása során Herta már több rekordot is megdöntött.

Elmondhatja magáról, hogy ő az IndyCar eddigi legfiatalabb pole-osa és futamgyőztese is, legnagyobb vágya azonban értelemszerűen az Indianapolis 500 elsőség, valamint a bajnok cím.

Ezen fegyvertényeket azonban egyáltalán nem tartja az F1-es bemutatkozás alapfeltételének.

„Létfontosságúnak gondolom-e [a bajnokságot és az Indy 500-győzelmet] a Formula-1-es bemutatkozáshoz? Nem. Szerintem remek esélyem lenne arra, hogy visszatérjek Amerikába bármikor is távoznék az F1-ből, legyen az egy év, vagy tíz. Még mindig eléggé fiatal lennék ahhoz, hogy bajnoki címeket szerezzek az IndyCarban. Nem hiszem, hogy az F1 után azonnal visszavonulnék... Szóval, határozottan belevágnék az F1-be, ha lehetőségem nyílna rá. Ugyanakkor egyáltalán nem vagyok csalódott az IndyCarban. Jobban szeretem ezt a szériát, mint bármelyik másikat a világon és nagyon élvezem a versenyzést itt.”