HIVATALOS: 21. alkalommal is nekivághat az Indy 500-nak Tony Kanaan

HIVATALOS: 21. alkalommal is nekivághat az Indy 500-nak Tony Kanaan
credit:Penske EntertainmentA Chip Ganassi Racing hivatalosan megerősítette, hogy Tony Kanaan fogja vezetni az ötödik autójukat a 106. Indianapolis 500-on.

A brazil veterán tavaly Jimmie Johnson oválpályás váltótársa volt a 48-as számú Dallara-Honda volánja mögött.

A hétszeres NASCAR Cup-bajnok azonban úgy döntött, hogy korábbi terveivel ellentétben mégis bevállalja a teljes szezont, partvonalra küldve ezzel Kanaant.

A 47 éves pilótával eredetileg 2022-re is leszerződött a CGR, aminek révén Ganassi már korábban megígérte neki, hogy Johnson programja ellenére is biztosítani fog számára egy extra autót, ha máskor nem is, de a legendás ötszáz mérföldes viadalra biztosan.

Persze egy dolog mondani és más megvalósítani, lévén az autó indítása színtiszta pénzkérdés.

Szerencsére azonban sikerült nyélbe ütni egy májusi programot az American Legion szponzorációjának hála.

A 2004-es bajnok, egyben a 2013-as Indy 500 győztese rögtön le is szögezte, hogy egyáltalán nem búcsúként tekint a versenyre és esze ágában sincs utána visszavonulni.

Kihirdettük a ‘TK utolsó körét’ [mint a búcsúszezonja 2020-ban – a szerk.], erre még mindig itt körözök” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Kanaan, aki 2002 óta az összes Indianapolis 500-on elrajtolt.

„Hiszem-e, hogy továbbra is képes vagyok 100%-ot nyújtani? Az én kérdésem inkább az, hogy mi történne, ha megszerezném a második Indy 500 győzelmemet? Visszatérnék, vagy sem? Magam sem tudom, úgyhogy nem mondok semmit. A szándékom az, hogy az idei év nem az utolsó lesz. Jövőre már a huszonötödik esztendőmet tölteném az IndyCarban, úgyhogy 2023 stílszerűbb lenne. Mindenesetre nehéz most jósolni. Nyilván tudtam, hogy a CGR-rel két évre szól a kontraktusom. Van-e viszont az asztalon jövőre is valami? Egyelőre nincs. Egyáltalán, én magam akarom-e még csinálni? Naná, teljes mértékben! Nézzék csak meg, hogy mi történt Helióval [Castroneves, aki idén újra teljes szezonos pilótája lesz a mezőnynek], ebben a sportban teljesen kiszámíthatatlan minden. Fogalmam sincs tehát, mi lesz velem a következő idényben. Jelen állás szerint viszont az idei csak egy újabb Indy 500 lesz Tony számára.”