Grosjean bemutatta idei sisakját és még mindig várja a Mercedes-tesztjét

Grosjean bemutatta idei sisakját és még mindig várja a Mercedes-tesztjét
credit:Penske EntertainmentInstagramján rántotta le a leplet 2022-es sisakjáról Romain Grosjean.

Az Andretti Autosport versenyzőjének fejfedője tökéletesen harmonizál a DHL által szponzorált 28-as Dallara-Hondájával, aminek kapcsán egy igazán stílszerű karikatúra is helyet kapott rajta.

Az IndyCar ezen a héten zajló kontent-hetének hétfői napján Grosjean tartott egy sajtótájékoztatót is, amelyen szóba került a már több, mint egy éve levegőben lógó Mercedes-tesztje.

Mint ismeretes, a jutalomkörözést a bahreini balesete után ajánlotta fel számára az immár nyolcszoros világbajnok csapat azért, hogy pozitív élménnyel tehessen végleg pontot F1-es karrierjére.

A nagy nap azonban máig nem jött létre köszönhetően az IndyCarral való időpontütközés, valamint utazási korlátozások miatt.

Grosjean az F1 tavalyi szezonzárója után megkereste Toto Wolffot, hogy megossza vele gondolatait a verseny végén történtekről. Ennek apropóján jött ismét szóba az ominózus teszt.

„Írtam egy üzenetet Totónak [Wolff] Abu Dhabi után. Pontosabban vártam vele pár hetet és csak azután küldtem el, ő pedig válaszolt is. Azt mondta, ‘Köszönöm’, az utolsó mondata pedig annyi volt, hogy ‘Idén be kell ültetnünk téged az autóba’. Szóval, a teszt még mindig terítéken van. Idén nem tudok elmenni a Francia Nagydíjra, mivel ugyanakkor lesz az iowai fordulónk. A Mercedes viszont továbbra is hajlik arra, hogy csináljuk meg a tesztet, ahogyan én is, még akkor is, ha a nyakam valószínűleg haldokolni fog, mivel már nincsenek olyan izmaim, mint korábban. Ha összejön, az nagyszerű lesz, legfőképpen viszont arra összpontosítok, hogy megpróbáljak versenyeket nyerni Andrettiékkel.”