Ezért hagyta ki a Chili Bowlt a grand marshalnak kinevezett Jeff Gordon

Ezért hagyta ki a Chili Bowlt a grand marshalnak kinevezett Jeff Gordon
credit:Penske Entertainment/Chris JonesSzombaton került megrendezésre a 36. Chili Bowl Nationals az oklahomai Tulsa Expo Racewayen.

Az esemény grand marshaljának a négyszeres NASCAR Cup-bajnokot, egyben a Hendrick Motorsports alelnökét, Jeff Gordont kérték fel, aki örömmel el is fogadta a meghívást.

A rajongóknak azonban a szombati főversenyt megelőzően mégis nélkülözniük kellett az élő legenda státusztban lévő sztárt.

Távolmaradása okát firtatva számos pletyka felröppent, a legfőbb érintett azonban tiszta vizet öntött a pohárba.

Gordon jelen volt a CB zárónapján, a mindent eldöntő futamot azonban már nem várhatta meg, így a tervekkel ellentétben mégsem ő indította el a mezőnyt.

Indoklása szerint az Észak-Karolinára lecsapó hóvihar gátolta meg abban, hogy éjszakába nyúlóan maradhasson a Chili Bowl helyszínén. Az ítéletidő miatt ugyanis már kora este el kellett indulnia annak érdekében, hogy biztonságosan haza tudjon érni Charlotte-ba.

„Valódi megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak a 2022-es CB Nationals grand marshaljának” – írta közleményében Gordon.

„Ez egy fantasztikus esemény és rendkívül közel áll a szívemhez. Imádok ott lenni, részesévé válni az atmoszférájának és követni az izgalmas futamokat. Sajnálatos módon az időjárás miatt korán el kellett hagynom Tulsát. Jövőre vissza fogok térni ha lehetőségem nyílik rá, majd az azt követő évben is, kerüljön amibe kerül.”

A Chili Bowl abszolút győzelmét Tanner Thorson kaparintotta meg.

Ami a Hendrick Motorsports különítményét illeti, Alex Bowman és Chase Elliott nem jutott be a főverseny mezőnyébe, míg a kétszeres címvédőként indult Kyle Larson csak a hatodikként ért célba.>>>>>KAPCSOLÓDÓ: Thorson nyert, egy hölgyversenyző pedig történelmet írt a Chili Bowlon