BREAKING: Újra versenyezni fog Robert Wickens!

BREAKING: Újra versenyezni fog Robert Wickens!
credit:Bryan Herta Autosport

ű


Három és fél év után ismét versenyezhet Robert Wickens!

A kanadai pilóta a Bryan Herta Autosport 33-as számú Hyundai Elantra N TCR-jének volánja mögött ejti meg régóta várt visszatérését az autósport világába, méghozzá az IMSA felügyelete alá tartozó Michelin Pilot Challenge-ben.

A még mindig csak 32 éves Wickens tavaly már tesztelhette a teljes egészében kézi vezérlésű autót, amivel a szintén mozgássérült Michael Johnson rója a köröket a bajnokságban.

„Rengeteg éjszakán át álmodoztam erről a pillanatról” – idézi Wickenst a BHA sajtóközleménye.

„Bryan Herta és a Hyundai támogatásával végre valósággá vált. Éhesebb vagyok a versenyzésre és a győzelemre, mint a balesetem előtt valaha.”

A tulajdonos Herta szintén nagy mérföldkőnek tartja a program létrejöttét.

„Monumentális nap a mai a csapatunk, a rajongók és Robert Wickens számára. Végigkövettük a rehabilitációját és a szurkolókkal együtt közösen ámultunk el az eltökéltségén és elhivatottságán. Leírhatatlan érzés, hogy bejelenthetjük visszatérését a professzionális motorsportba az egyik Hyundai Elantra N TCR-ünkkel. Köszönettel tartozunk a Hyundainak a fantasztikus támogatásért és segítségért, ami nagy segítséget nyújtott abban, hogy kiépíthettük az utat Robert számára arra, hogy visszatérjen oda, ahová tartozik.”

Mint ismeretes, Wickens az IndyCar 2018-as, poconói versenyén szenvedett életveszélyes sérüléseket, beleértve súlyos, gerincvelőt érintő károsodást is.

Azóta rendületlenül küzd azért, hogy a lehető legnagyobb javulást érje el.

Az elmúlt esztendők során akaraterejével, pozitív hozzáállásával valódi példaképpé vált, most pedig újfent bizonyította, hogy nem létezik számára lehetetlen és minden oddsra fittyet hányva folytathatja karrierjét.

Jelen program nem befolyásolja Wickens tanácsadói munkakörét az IndyCarban szereplő Arrow McLaren SP-nél.

A 10 versenyt számláló, 2022-es IMPC-szezon január 27-én, a Daytona International Speedwayen startol el.