NASCAR: A Team Penske nem tervezi Xfinity Series-programjának folytatását

NASCAR: A Team Penske nem tervezi Xfinity Series-programjának folytatását
credit:Penske Entertainment/Matt FraverJelen állás szerint a Team Penske nem tervezi, hogy 2022-ben is folytatja szereplését az Xfinity Series mezőnyében.

A csapat 2020-ban, Austin Cindric révén megnyerte a NASCAR nemzeti másodosztályának bajnoki címét, míg tavaly az összetett második helyén fejezték be a szezont szintén a 23 éves pilótával.

Cindric idén már a királykategóriában, vagyis a Cup Seriesben folytatja, méghozzá Brad Keselowski utódjaként a 2-es számú Ford volánja mögött.

A Team Penske vezető tisztviselője, Walter Czarnecki csütörtöki sajtótájékoztatóján pedig hivatalosan megerősítette, nincs terítéken Xfinity-programjuk folytatása.

A szakember ugyanakkor leszögezte, nem teljesen kizárt egy – ha más nem, akkor részidős – visszatérés, de ez csakis akkor valósulhat meg, ha sikerül a legoptimálisabb szponzorációs hátteret megteremteni hozzá.

A csapat 1997-ben debütált a szériában. Eddig összesen 81 győzelmet arattak és két bajnoki címet ünnepelhettek a már említett Cindric (2020), valamint Keselowski (2010) jóvoltából.