Egymillió dolláros kihívást indít az IndyCar

Egymillió dolláros kihívást indít az IndyCar
credit:Penske EntertainmentAz NTT IndyCar Series jelenleg a legsokszínűbb bajnokságnak számít abban a tekintetben, hogy a magasan jegyzett szériák között itt egyedül kell a mezőnynek épített, utcai és oválpályán is megküzdenie.

Ez pedig idén igencsak kifizetődő lehet. Szó szerint.

A Roger Penske által irányított sorozat ugyanis frigyre lépett a PeopleReady nevű munkaerő-közvetítésben utazó vállalattal, hogy közösen elindítsák a PeopleReady Force for Good Challenge-et.

A kihívás során az a versenyző, aki 2022-ben elsőként tud győzelmet aratni mindhárom pályatípuson egymillió dollárt nyer.

Ennek felét megoszthatja csapatával, míg a másik 500.000 dollárt egy általa választott jótékonysági célra kell felajánlania.

Az elmúlt hét év során hatszor is sikerült ezt a bravúrt végrehajtani, ebből négyszer ráadásul Team Penske pilótáknak.

2016-ban Will Power, 2017-ben és 2020-ban Josef Newgarden, 2019-ben pedig Simon Pagenaud tudott ellátogatni oválon, utcán és épített létesítményben is a victory lane-re. Rajtuk kívül ugyanezt elérte 2015-ben Scott Dixon (Chip Ganassi Racing), majd 2018-ban Alexander Rossi (Andretti Autosport) is.

Az idei IndyCar-szezon tizenhét versenyből áll, amiből négyet oválon, ötöt ideiglenes utcai vonalvezetésen, továbbá nyolcat roadon rendeznek.

A PeopleReady egyébként csapatszinten is jelen van az IndyCarban, mint az RLL Racing újonca, Christian Lundgaard által vezetett #30 Dallara-Honda főszponzora a Texas Motor Speedwayen, Laguna Secán, valamint a 106. Indy 500-on.

Az amerikai open-wheel nem először ír ki egymillió dolláros kihívást. 1983-1986 között, majd 2013-ban pontosan ennyi pénz üthette a markát annak a pilótának, aki behúzta a széria saját Tripla Koronáját, azaz a szezon mindhárom ötszáz mérföldes futamát.

Ezen fegyvertényt azonban senkinek sem sikerült ebben az időszakban végrehajtania.