NASCAR: Bejelentésre került a superspeedway-csomag

NASCAR: Bejelentésre került a superspeedway-csomag
credit:NASCAROlyannyira elégedett volt a keddi, daytonai teszten látottakkal a NASCAR, hogy rögtön be is jelentette, az itt használt csomagot fogják alkalmazni az éles versenyszezonban is.

Ennek értelmében mindkét superspeedwayen, vagyis a Daytona International Speedwayen és a Talladega Superspeedwayen, valamint az átfazonírozott Atlanta Motor Speedwayen 510 lóerős motorral, továbbá 7 inches hátsó spoilerrel küldik pályára a vadiúj Next Geneket.

A NASCAR versenyzésért és fejlesztésekért felelős alelnöke, John Probst sajtótájékoztatóján elárulta, a teszt során megejtett tízkörös draft után szinte azonnal megszületett a döntés a csomag érvényesítéséről.

Mint fentebb már említésre került, Daytona és Talladega mellett az 1.54 mérföldes Atlantán is az ss-csomagot fogják használni.

Ennek oka, hogy a pálya frissen megejtett átalakítása – a dőlésszöget 24-ről 28 fokosra módosították, míg a pálya szélességét csökkentették – révén a karakterisztikája már inkább a nagy oválokra hasonlít.

A versenyzők visszajelzései szerint a február közepén esedékes Daytona 500-on az eddigieknél is intenzívebb versenyzés várható.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a jelen teszt csoportos körei, amelyen Joey Logano szavaival élve máris olyan kiélezett csaták zajlottak, mintha “az ötszáz mérföldes futam kockás zászlaja felé száguldottak volna”.A Cup Series többi versenyére vonatkozó csomagot már decemberben bejelentették 670 lóerős motorok, valamint az optimális leszorítóerő érdekében 4 inches hátsó spoilerek képében.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy