IndyCar: Montoya a Wickensnek fenntartott rajtszámot kapja meg

IndyCar: Montoya a Wickensnek fenntartott rajtszámot kapja meg
credit:Penske Entertainment/Joe SkibinskiKedden jelentették be hivatalosan, hogy 2021-hez hasonlóan idén is Juan Pablo Montoya fogja vezetni az Arrow McLaren SP harmadik, részidős autóját mindkét májusi, indianapolisi futamon.

A kolumbiai veterán tavalyi versenygépe a 86-os számot viselte, míg idén már a 6-ossal jelölt Dallara-Chevy volánja mögött köröz majd az IMS roadján, majd ezt követően az Indianapolis 500 programsorozata alatt.

Az érdekesség az, hogy a 2018-as szezonban Robert Wickens autóját jelölték ezzel a számmal.

A poconói, súlyos gerincvelő-sérüléssel járt balesete után az akkor még Schmidt Peterson Motorsports névre hallgatott alakulat bejelentette, a 6-ost nem fogják használni a közeljövőben, mondván azt tiszteletből fenntartják Wickens számára.

A McLaren 2020-ban szállt be a csapatba először még kiemelt partnerként, 2022-től pedig már többségi tulajdonosként jegyzik őket.

Wickens jelenleg is az AMSP alkalmazásában áll, mint tanácsadó, Zak Brown pedig még a Schmidtékkel való kapcsolat létrejöttekor megerősítette, ő is azon a véleményen van, hogy a 6-os a kanadait illeti meg.

A változás okát egyelőre nem tudni, annyi viszont bizonyos hogy idén már kvázi két 6-os is lesz a mezőnyben, lévén a Meyer Shank Racinget teljes szezonban szolgáló Helio Castroneves Dallara-Hondáját a 06-tal jegyzik.