IMSA: 61 autós mezőny a Daytona 24-en, itt a hivatalos lista!

IMSA: 61 autó nevezett a Daytona 24-re, itt a hivatalos lista!
credit:IMSA


Nem kevesebb, mint hatvanegy nevezővel kezdődik meg az idei Rolex 24 programsorozata.

Ezzel a méltán híres, egynapos daytonai viadal a legnagyobb számú autóflottával büszkélkedhet 2014 óta.

Akkor hatvanheten jelezték részvételi szándékukat, a történethez viszont hozzátartozik, hogy ez pontosan az az év volt, amikor egyesült a Rolex Sports Car Series és az American Le Mans Series, létrehozva a United SportsCar Championshipet.

Az immár hatvanadik alkalommal megrendezésre kerülő Rolex 24-nek hét DPi, tíz LMP2, tizenhárom GTD Pro és 22 GTD autó vág neki.

“A versenyzés világában minden évben a Rolex 24-re szegeződik az összes szempár, mivel tipikusan ezzel a versennyel indul a szezon a sportban, emellett pedig nagy számú, tehetséges nemzetközi pilótát és csapatot hoz össze” – idézi az IMSA sajtóközleménye a szervezet elnökét, John Doonant.

“Mindez fokozottan igaz 2022-re, miután több autó lesz a rajtrácson, mint amit az elmúlt nyolc évben láthattunk. Ez megmutatja, hogy az IMSA WeatherTech SportsCar Championship és általánosságban véve a sportautózás világszerte folyamatosan növekszik. Izgatottak vagyunk egy reményeink szerint emlékezetes 60. Rolex 24 és az előttünk álló szezon miatt.”A verseny programja január 21-én kezdődik a Roar Before the Rolex 24-ral, ezen belül pedig 23-án megrendezésre kerül a 100 perces kvalifikációs futam is.

A huszonnégy órás megmérettetés január 29-én kapja meg a zöld jelzést.A teljes nevezési lista erre a linkre kattintva érhető el.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy