IndyCar: Juan Pablo Montoya a McLarennel tér vissza Indianapolisba

IndyCar: Juan Pablo Montoya a McLarennel tér vissza Indianapolisba
credit:Penske Entertainment/James BlackAz Arrow McLaren SP hivatalosan bejelentette, hogy 2021-hez hasonlóan idén is Juan Pablo Montoya kapja meg a csapat harmadik autóját a Május Hónap során.

Ennek értelmében a kolumbiai veterán elindulhat az Indianapolis Motor Speedway roadján május 14-én rendezendő GMR Grand Prix-n, valamint az ezt követő, legendás ötszáz mérföldes viadal 106. felvonnására is nevezik.

A kétszeres Indy 500 győztes pilóta főtámogatója a Mission Foods US lesz.

Montoya 2005-ben debütált a McLaren színeiben még a Formula-1 mezőnyében, kapcsolatuk viszont a következő évi Amerikai Nagydíj után botrányos véget ért. Ez egyben a népszerű versenyző pályafutásának végét is jelentette a világbajnoki sorozatban.

Tizenöt évvel később útjaik ismét keresztezték egymást.

Az immár Zak Brown vezette alakulat 86-os Dallara-Chevyjének volánja mögött elrajtolhatott mindkét IMS-re kiírt, májusi fordulón.

A roadon huszonegyedikként zárt, míg az 500-at a huszonnegyedik pozícióból rajtolva végül a kilencedikként fejezte be.

A McLaren másik két autóját teljes szezonos pilótapárosa, azaz Pato O’Ward és Felix Rosenqvist terelgeti.

„Izgatott vagyok, hogy visszatérhetek Indianapolisba az Arrow McLaren SP-vel és a Missionnel, hogy még egyszer versenyezzek azon a futamon, ami különleges helyet foglal el a szívemben” – idézi a hivatalos sajtóközlemény JPM-et.

„Tavaly remek tapasztalatot szereztem a csapattal és alig várom, hogy erre építve előrelépést hozzunk 2021-hez képest. Szerintem jó esélyünk van arra, hogy az élmezőnyben legyünk és a győzelemért harcoljunk.”

Brown szintén nagy várakozással tekint az együttműködésre.

„Nagyon örülünk, hogy Juan Pablo és a Mission Foods ismét a fedélzetünkön van egy újabb Indianapolis 500-on. Juan Pablo egy intézmény a motorsportban a két Indy 500 győzelmével, valamint a meggyőző F1-es karrierjével, aminek során több versenyt is nyert a McLarennek. Olyan tapasztalatot ad a csapatunknak, amiből csak profitálunk, továbbá általa még egy olyan pilótánk van, akiben megvan a potenciál arra, hogy bármikor nyerjen, ha csak beszáll az autóba.”