Dale Jr: Még sosem volt annyi ismeretlen tényező a NASCAR-ban, mint most a Next Genek révén

Dale Jr: Még sosem volt annyi ismeretlen tényező a NASCAR-ban, mint most a Next Genek révén
credit:NASCARA NASCAR jelenleg zajló, daytonai Next Gen tesztjét úgy foglalta össze Austin Cindric, mint „mindenki számára az első nap az iskolában”.

A Team Penske újonca nem állt messze a valóságtól.

A Daytona International Speedway 2.5 mérföldes oválján a Cup Series csapatainak többségének részvételével rendezik az idei első, kollektív tesztet a vadonatúj versenygépek főszereplésével.

Minden autó egységesen 510 lóerős csomaggal és 7 inches spoilerrel hajtott pályára, beleértve a rögtön a harmadik órában lebonyolított, tízkörös draft-szimulációt is.

Ezen tizenhat gép volt jelen, az eredményekkel pedig a NASCAR teljesen elégedett volt.

„Nagyon örülök annak, ahogyan az autók a draft során viselkedtek” – nyilatkozta az NBC-nek Cindric.

„Képesek voltunk menni a vezető helyért. Mókás volt, nagyon keményen versenyeztünk ahhoz képest, hogy ez csak egy teszt. Nagyon élveztem.”

A pályán egy régi ismerős is megjelent Dale Earnhardt Jr. személyében.

A kétszeres Daytona 500 győztes veterán Kyle Larsont helyettesítette a Hendrick Motorsports #5 Chevyjében, miután a regnáló bajnoknak ezen a héten a Chili Bowlon van jelenése.

„Valószínűleg a fogasléces kormányműhöz lesz a legnehezebb hozzászokni” – mondta Junior, aki tavaly novemberben már néhány kör erejéig vezethette a Next Gent a Bowman Gray Stadiumban. Nagy oválon viszont most először ülhetett a volánja mögé.

„Az autó nagyban különbözik az eddigitől, borzasztó gyorsan reagál a kormányzásra. Nem hiszem, hogy valaha is részese voltam a sportág olyan érájának, amelyben ilyen sok lett volna az ismeretlen tényező. Tényleg mindenki üres lappal kezd. A csapatok tanulnak és rengeteg adatot elemeznek. Nem emlékszem, hogy tapasztaltam-e valaha ilyen bizonytalanságot, pedig nem ma kezdtem. Ez az autó teljesen különbözik az eddigiektől az alapoktól indulva, beleértve minden elemet. Nem azt mondom, hogy idegenek, de határozottan mások.”