IndyCar: Jövő héten megkezdődnek a tesztek

IndyCar: Jövő héten megkezdődnek a hivatalos tesztek
credit:Penske EntertainmentJanuár 10-én, a Sebring Motor Speedwayen ismét felbőgnek az IndyCar-motorjai, ezzel pedig megkezdődik a 2022-es év tesztsorozata.

Jövő hétfőn két csapat veszi birtokába a floridai roadot az egyaránt Honda-motoros Meyer Shank Racing és RLL Racing képében.

Előbbi alakulat mindkét teljes szezonos versenyzőjét – Simon Pagenaud-t, valamint Helio Castronevest – pályára küldi, míg Rahalék Christian Lundgaarddal fognak körözni a széria által garantált újoncteszt lehetőségét kihasználva.

Január 19-én a Team Penske-n és az AJ Foyt Racingen lesz a sor, méghozzá kiértékelő nap formájában. Ez azt jelenti, hogy olyan pilótákat fognak beültetni a Dallara-Chevykbe, akik abszolút újoncnak számítanak az IndyCarban.

Bő három héttel később, még mindig Sebringen folytatódik a munka, ezúttal viszont már szinte a teljes mezőny részvételével.

Február 14-én az Andretti Autosport, a Chip Ganassi Racing, az Arrow McLaren Sp, a Juncos Hollinger Racing, az RLL Racing, a Dale Coyne Racing, az Ed Carpenter Racing és a Team Penske részvétele várható, míg 15-én a Meyer Shank Racingen lesz a sor, valamint Coynék is visszatérnek.

Utóbbi gárda az első napon újonctesztet fog tartani idén debütáló pilótájukkal, David Malukasszal, a másodikon viszont már a fiatal amerikai mellett veteránjukat, Takuma Satót is autóba ültetik.

A RACER értesülései szerint az oválpályás tesztek a február 27-ei, St. Pete-i szezonnyitó után kezdődnek meg.

Az idény első, kizárólag balra kanyarodó futama egyben a naptár második állomása is lesz március 20-án, a Texas Motor Speedwayen.