NASCAR: „Szemtelenül hazudnak nekünk” – Florida kormányzója is megszólalt a szponzor-gate kapcsán

NASCAR: “Szemtelenül hazudnak nekünk” – Florida kormányzója is megszólalt a szponzor-gate kapcsán
credit:LGBcoinTovábbra sem csitulnak az indulatok a NASCAR legutóbbi döntését követően.

Mint arról az USAracing beszámolt, a szervezet nem engedélyezte a Brandonbilt Motorsports számára, hogy az LGBcoin támogatása alatt vegyenek részt az idei Xfinity Series szezonban.

A történet eléggé izmos botránnyá kezd fajulni, miután a ‘Let’s go Brandon’-jelenség apropóján létrejött kriptovaluta illetékesei, valamint maga a csapat is közölte, hogy a szervezet valójában igenis jóváhagyta a szponzorációt, később viszont letagadták ezt.

Ezen állítást az LGBcoin kimelet hodlere, James Koutoulas egy Twitteren közzétett emaillel bizonyította, amely igazolta, hogy a NASCAR valóban rábólintott a szerződésre. Az üzletember odáig ment, hogy egyenesen bírósági perrel fenyegette meg a stock-car szervezetet a döntés hirtelen megváltoztatása miatt.

A NASCAR sokak szerint politikai indíttatású pálfordulása kapcsán most nem más szólalt meg, mint Flordia kormányzója, Ron DeSantis.

„Nem hiszem, hogy bármi baj lenne az LGBcoinnal” – mondta legutóbbi sajtótájékoztatóján a republikánus politikus.

„Mindenekelőtt, nem Brandon hibája az, ami történt. Ha visszaemlékeznek, épp interjúvolták egy NASCAR-futam után. A lelátón lévő rajongók eközben igencsak színes nyelvezettel illették Bident. Mindenki számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy mi történik. A riporter viszont beavatkozott azt állítva, hogy ‘Ó, azt kiabálják, hajrá Brandon!’. Az emberek ezt észrevették és azt mondták: ‘Várjatok egy pillanatot, már megint szemtelenül hazudnak nekünk. Elegünk van belőle’. A probléma része, hogy bizonyos dolgokat teljesen helyénvalónak tartottak az elmúlt négy évben. Bármit, amit csak akartál kimondhattál Trumpról és semmi következménye nem volt. Én nem panaszkodom emiatt, hiszen ez egy szabad ország. Most viszont hirtelen mindent cenzúráznak, mivel a jelenlegi rezsim nem akarja, hogy bárki is ellenük szólaljon fel. Nem hiszem, hogy az ország ebbe az irányba akar menni. Én azt támogatom, hogy engedjük az embereknek kifejezni a véleményüket.”

Ezzel párhuzamosan a Brandonbilt Motorsports korábbi szponzorának, a Original Larry’s Hard Lemonade Brewing Companynek alelnöke, Vic Reynolds is megtörte a csendet.

Brown tavaly októberi, talladegai győzelmekor – ami után sor került az ominózus interjúra- ezen márka támogatta az általa vezetett 68-as számú Chevyt. Reynolds közleményében rendkívül pozitívan nyilatkozott a versenyzőről. Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy nem fedi a valóságot a csapat azon állítása, miszerint azért egyeztek meg az LGBcoinnal, mert rajtuk kívül senki más nem akarta szponzorálni őket.

„Brandon Brown egy elképesztő ember, az Original Larry’s Hard Lemonade Brewing Company pedig élvezte a csapattal való, három éven át tartó együttműködést. Október másodikán, a Talladega Superspeedwayen Brandon megszerezte első futamgyőzelmét a #68 Original Harry’s Hard Lemonade Chevrolet volánja mögött. Ez a siker leírhatatlanul fontos volt Brandon, a Larry’s és valamennyi keményen dolgozó kisvállalkozás számára, amelyek az utóbbi pár évben támogatták őt. Sajnálatos módon ezt a győzelmet beárnyékolta a politika és ünneplés helyett inkább óriási nyomás helyeződött a Brandonbilt Motorsportsra. Ez a nyomás Brandont és csapatát olyan pozícióba helyezhette, ahol hibát követhettek el azzal, hogy új szponzort választottak ahelyett, hogy megmaradtak volna annál a cégnél, amely a victory lane-re segítette őket. Ebből az okból én nem hibáztatom Brandont. Szívemből hiszem, hogy ha meglett volna a lehetősége rá, akkor ő velünk maradt volna és egy teljesen más bejelentésre kerül sor.”