NASCAR: Egy kör Kurt Busch-sal a vadiúj AMS-en (VIDEÓ)

NASCAR: Egy kör Kurt Busch-sal a vadiúj AMS-en (VIDEÓ)
credit: Atlanta Motor SpeedwayMárcius 20-án rendezik a NASCAR Cup Series első versenyét az átalakított Atlanta Motor Speedwayen.

Az 1.54 mérföldes ovál huszonnégy év után vadonatúj borítást kapott, emellett pedig a karakterisztikáján is csavartak egyet.

A pálya dőlésszögét a kanyarokban 24-ről 28 fokosra növelték, az egyenesben viszont változatlanul 5°-os maradt.

A módosítások a vonalvezetés méretére is kiterjedtek.

Az AMS átlagos szélessége 16.76 méterről 12.20-ra csökkent (15.85 m az első egyenesben, 12.8 m a hátsó egyenesben és 12.20 m a kanyarokban).

A munkálatok végeztével az első tesztet ezen a héten rendezték a Goodyear megbízásából, természetesen már a vadiúj Next Genek részvételével.

A körözés előtt Kurt Busch személyautóba pattant és fél kézzel a mobilját tartva megtett egy kört.

„Ez őrület” – kommentálta a 23XI Racing pilótája.

„Egyszerűen érezni a különbséget. A kanyarok annyira meredekek, pedig csak pár fokot adtak hozzá, megtartva a pálya eddigi sugarát. Ugyanaz, csak épp élesebb a kanyar. Nagyszerű lesz. Itt vagyunk ma tesztelni, hogy segítsük a Goodyeart megfelelő gumit találni erre a nagyon, nagyon gyors pályára.”

Busch lelkesedése eloszlathatja azon aggodalmakat, amelyeket korábban fogalmazott meg néhány kollégája, mondván az átalakítással teljesen tönkreteszik az AMS-t.

Pontos képet viszont természetesen csak bő két és fél hónap múlva kapunk majd, amikor is a verseny megkapja a zöld jelzést.