NASCAR: A Truck Seriesben folytatja Matt DiBenedetto

NASCAR: A Truck Seriesben folytatja Matt DiBenedetto
credit:Rackley W.A.R.Hónapokig tartó bizonytalanság után Matt DiBenedettónak végül sikerült összehoznia egy teljes szezonos NASCAR-szerződést 2022-re.

A 30 éves pilóta hosszú ideje küzdött szponzorgondokkal, amin a novemberi politikai vonatkozású botránya sem segített.

A történet végül pozitív fordulatot hozott még akkor is, ha az új kontraktus egyben visszalépést is jelent számára az amerikai stock-car szervezet szamárlétráján.

Hét teljes Cup-idény után DiBenedetto idén a nemzeti harmadosztályt képező Truck Seriesben folytatja karrierjét, ahol a Rackley W.A.R. csapat 25-ös Chevrolet Silveradóját fogja vezetni.

Crew chiefje Chad Kendrick lesz.

„Őszintén mondhatom, hogy pályafutásom jelen szakaszában igazán izgatottá tesz ez a program” – idézi a kaliforniai versenyzőt a gárda sajtóközleménye.

„Ez a lehetőség egy áldás számomra, nagyon lelkes vagyok, hogy kivehetem a részem a csapat következő szintre emeléséből.”

DiBenedetto összesen 248 futamot teljesített a Cupban, míg a másodosztálybeli Xfinity Seriesben 69 rajt áll mögötte. Győzelmet azonban egyik szériában sem tudott szerezni.

A Truck Seriesben azonban eddig csak egyetlen edzésbeugrás áll mögötte. Még 2016-ban, a New Hampshire Motor Speedwayen a tavaly októberben, bűncselekmény elkövetése közben elhunyt Jon Wes Townleyt helyettesítette a verseny előtti gyakorláson.