Gyülekeznek a viharfelhők a NASCAR új stadionfutama felett?

Gyülekeznek a viharfelhők a NASCAR új stadionfutama felett?

credit:NASCAR


Fennállása során először írták ki a NASCAR hagyományos, bajnokságon kívüli szezonindító versenyét egy Daytona International Speedwayen kívüli létesítménybe.

A február hatodikára datált Busch Clash új helyszínéül szolgáló Los Angeles-i LA Coliseumban a várakozásoknak megfelelően zajlanak az ideiglenes rövid övál kialakítási munkálatai. Olyannyira, hogy már az aszfaltozás fázisában járnak.

A NASCAR jelenleg úgy számol, hogy képesek lesznek az előzetes terveknek megfelelően lebonyolítani a futamot.

A járvány-helyzetet látva azonban egyáltalán nem vehető biztosra, hogy ez valóban így is fog történni.

Az omikron-variáns terjedése máris több kiemelt, kaliforniai rendezvényre hatással volt.

Bizonyatlan időre elnapolták a Grammy-díjátadót, a Critics Choice Awardsot csak virtuális formában tartják meg, míg a Golden Globe-ot rendkívül szűkkörűen, vörös szőnyeg, valamint közönség nélkül zavarják le.Utóbbin ráadásul előreláthatólag egyetlen nagy név sem fog megjelenni, mivel a vírustól való félelem miatt a világsztárok nem fogadták el a meghívást.

Amerikai sajtóhírek szerint az NFL is elkezdett puhatolózni azt illetően, hogy végső esetben a szintén kaliforniai SoFi Stadium helyett más, biztonságosabbnak ítélt helyszínen tartsák meg a Super Bowlt.

A NASCAR esetében a Clash egy nyílt terű megaeseménynek számít, ahová csak oltási igazolással, vagy negatív teszttel lehet belépni. Kérdés, hogy a jelenlegi előírások elegendőek lesznek-e a verseny megrendezéséhez.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy