Szponzor-gate: A NASCAR szóba sem áll Brandon Brownékkal

Szponzor-gate: A NASCAR szóba sem áll Brandon Brownékkal
Szponzor-gate: A NASCAR szóba sem áll Brandon Brownékkal

Kedden este vált hivatalossá, hogy a NASCAR nem engedélyezi a Brandonbilt Motorsports számára az LGBcoin szponzorációját.

A helyzet azóta pattanásig feszültté vált a felek között.

A ‘Let’s go Brandon’-jelenség farvizén létrejött kriptovaluta egyik vezető hodlere, James Koutoulas Twitteren közzétette azt az emailt, amely bizonyítja, hogy a NASCAR előzetesen igenis jóváhagyta a szerződést. Az üzletember odáig ment, hogy egyenesen bírósági perrel fenyegette meg a stock-car szervezetet a döntés hirtelen megváltoztatása miatt.

Egy nappal később a gárda szóvivője, Max Marcucci is kiadta sajtóközleményét, amelyben elítéli a NASCAR viselkedését.

„A NASCAR nem beszélt a Brandonbil Motorsports-cal azt megelőzően, hogy meghozták döntésüket a szponzorációs szerződés jóváhagyásának visszavonásáról. Többször is kísérletet tettünk arra, hogy beszélgetést kezdeményezzünk az ügy megoldására, de ezek mind válasz nélkül maradtak. A lényeg az, hogy a Brandonbilt Motorsports követte a szponzorok, valamint az autó külsejére vonatkozó engedélykérés szokásos folyamatát és végül megkaptuk a zöld jelzést a NASCAR döntéshozatali jogkörrel felruházott tisztviselőjétől.


Ezen tisztviselő megerősítette, hogy jóvá lett hagyva a megállapodás, amit a bejelentésünk után telefonon keresztül is megismételt. Csalódottak vagyunk amiatt, hogy a NASCAR vezetése úgy döntött, visszavonja a szponzorációról hozott döntését. Úgy érezzük, elég magabiztossággal kellett volna rendelkezniük ahhoz, hogy szemtől szemben elismerjék nekünk, meggondolták magukat, nem pedig ámítani egy csapatot, vagy versenyzőt. Mint minden minden egyes gárda, mi is a produktív és barátságos munkakapcsolatra támaszkodunk a NASCAR valamennyi szintjén. Az, ahogyan a helyeztet a NASCAR most kezeli, sajnos a kapcsolatunk feszültté válásával fenyeget és egy leírhatatlanul kínos helyzetbe hoz bennünket… Ismét.”

A NASCAR továbbra sem szólalt meg az ügyben. A hírek szerint viszont heteken belül szabályba foglalhatják a politikai célú szponzorok betiltását.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Nyílt levelet írt Brandon Brown

>>>>>A NASCAR letiltotta Brandon Brown szponzorát, az LGBcoin perrel fenyeget

>>>>>A NASCAR döntése miatt a BMS akár a teljes 2022-es szezont elbukhatja