BREAKING: A NASCAR letiltotta Brandon Brown szponzorát, az LGBcoin perrel fenyeget

BREAKING: A NASCAR letiltotta Brandon Brown szponzorát, az LGBcoin perrel fenyegetőzik
credit:LGBcoin.ioA NASCAR meghozta végső döntését a Brandonbilt Motorsports (BMS) szponzorációs vitájának ügyében.

Ennek értelmében a csapat nem használhatja az LGBcoin nevét, logóját, továbbá semmilyen, a kriptovalutára utaló jelzést a szervezet alá tartozó események során.

Mint ismeretes, a BMS december 30-án jelentette be hivatalosan, hogy a ‘Let’s go Brandon’ jelenség farvizén létrejött digitális fizetőeszköz lesz a Brandon Brown által vezetett 68-as Chevy főtámogatója a teljes 2022-es Xfinity Series szezonban.

Akkor úgy tűnt, hogy ez lehet az utóbbi idők legironikusabb partnerkapcsolata, lévén pontosan Brown az a versenyző, aki akaratán kívül lett a főszereplője az anti-Biden szlogen megszületésének, ezáltal pedig még a karrierje is veszélybe került.

Néhány órával később azonban a NASCAR közölte, hogy ők egyáltalán nem hagyták jóvá sem az LGBcoin szponzorációs megjelenését, sem pedig az autó egyébként maximálisan patrióta, piros-fehér-kék dizájnját. Márpedig a szabályok értelmében egy csapat csak akkor hajthat pályára egy adott támogató színeiben, ha azt a szervezet hivatalosan engedélyezte.

Jogukban áll megtagadni az erre vonatkozó kérelmet abban az esetben, ha a szóban forgó szponzor illegális tevékenységet folytat, vagy bármi más módon kártékony lehet magára a sportra nézve.

A BMS erre úgy reagált, hogy a NASCAR már napokkal később írásban megadta a zöld jelzést a kriptovalutával való kontraktusukra.

A mostani döntésre reagálva az LGBcoin-hodler egyben a Typhon Capital Management alapítója, James Koutoulas Twitterén meg is osztotta a szóban forgó emailt, amelyben a szervezet versenyzésért felelős tisztviselője leírja, hogy jóváhagyták a szponzorációt. Mindössze az autó külső grafikai dizájnját illetően kértek kisebb módosítást a rajtszám pontos láthatóságának érdekében.

A The Athletic riportere, Jeff Gluck értesülései szerint a BMS-szel már novemberben közölték, hogy nem fognak elfogadni semmilyen, a ‘Let’s Go Brandon’-nal összefüggő támogatót.

A csapat karácsonykor adta be az LGBcoinos kérelmét, a hírek szerint viszont ebben nem ejtettek szót arról, hogy bármilyen politikai vonatkozása lenne. Pusztán annyit írtak, hogy kriptovalutáról van szó.

A Koutoulas által kitett – tehát a NASCAR-nak elküldött – screenshotok között azonban a versenygép részletes, Daytonára szánt dizájnterve is ott szerepelt, rajta a kripto nevével. Tehát egy sima Google-kereséssel ki lehetett volna deríteni, hogy mi is áll mögötte.

Egy biztos, a sztorinak itt még nincs vége.

Koutoulas kijelentette, hogy a szerződés a megfelelő, hivatalos jóváhagyási eljáráson ment keresztül, aminek végén írásbeli engedélyt kapott. Abban az esetben, ha ezt a NASCAR visszavonja, akkor pert indítanak ellenük valamennyi LGBcoin kripto-hodler nevében. Az erről szóló tweetje végére pedig odaírta a sokatmondó #cancelnascar hashteget is.

A NASCAR egyelőre nem szólalt meg az ügyben.