Újabb hölgyversenyző csatlakozik az ARCA mezőnyéhez

Újabb hölgyversenyző csatlakozik az ARCA mezőnyéhez
credit: Amber Balcean RacingA Rette Jones Racing hivatalosan bejelentette teljes szezonos programját az ARCA Menards Seriesben.

A 30-as számú ICON Direct Ford Fusion volánja mögött a kanadai Amber Balcean kap lehetőséget.

A versenyző-családból származó, 29 éves winnipegi hölgy már több szakágban megfordult. Megmérette magát dirt-pályán midgettel és sprint carral, emellett pedig igyekezett aszfalton is tapasztalatot szerezni.

2014-ben, a Northern Outlaw Sprint Association az év újoncának választotta a 410 Outlaw Sprint car kategóriában, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a NASCAR meghívja az esélyegyenlőségi Drive for Diversity programjába.

Két évvel később megnyerte a Whelen All-American Series Motor Mile-on rendezett futamát, aminek révén ő lett az első kanadai nő, aki egy NASCAR által felügyelt versenyen eljutott a victory lane-ig.

Karrierjének folytatását azonban megnehezítették a folyamatos szponzorációs problémák, így csak limitált számú futamra tudta előteremteni a megfelelő anyagi hátteret.

Az elmúlt években felbukkant egy forduló erejéig a regionális NASCAR K&N Pro Seriesben, majd ennek jogutódjánál, az ARCA Menards West Series rajtolhatott el háromszor. Legjobb eredményének egy 11. hely számít 2021-ből, az Irwindale Speedwayen.Mindemellett a médiában is próbálta megvetni a lábát. Többek közt vendég-házigazdaként megjelent az AC/DC-s Brian Johnson nevével fémjelzett ‘Cars That Rock’ című autós show-ban, szerepelt a CMT NASCAR-tematikájú realityjében, a Racing Wivesban, továbbá motivációs tanácsadóként számos előadást tartott Kanadában és az USA-ban is.

„Nagy álmom volt, hogy a NASCAR nemzeti szintű ARCA Menards Seriesében versenyezzek” – idézi az RJR közleménye Balceant, aki kétségkívül eddigi legkomolyabb szerződését írhatta alá.

„Évek óta vágytam arra, hogy olyan pályákon vezessek, mint Daytona és Talladega. Nem is lehetnék ennél izgatottabb.”

Az ARCA Menards Series 2022-es idénye február 19-én, a Daytona International Speedwayen veszi kezdetét.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy