Dale Sr. és a „f*szfejek”, avagy a Daytona 500, amelyen mezőnyön kívüli autók is versenyeztek

Dale Sr. és a “f*szfejek”, avagy a Daytona 500, amelyen mezőnyön kívüli autók is versenyeztek


Az 1990-es Daytona 500 azzal írta be magát a sportág történelemkönyvébe, hogy két, a mezőnyhöz nem tartozó autót is engedtek elrajtolni.

A Paramount Pictures megbízásából ebben az évben forgatták a ‘Mint a villám’ című mozifilmet Tom Cruise főszereplésével.

A gyártó a lehető legnagyobb hitelességre törekedett, így azzal a kéréssel fordultak a NASCAR-hoz, hogy néhány jelenetet éles versenykörülmények között is rögzíthessenek.

A stock-car szervezet alapos mérlegelés után rábólintott, így a filmesek két autója is pályára hajthatott a Winston Cup csapataival, többek között az ikonikus Daytona 500-on.

A NASCAR arra kötelezte a forgatásban résztvevő gépeket, hogy teljesítsék a kvalifikációt, magán a versenyen pedig negyven megtett kör után mindenképpen el kellett hagyniuk a pályát.

Az autókat két veterán pilóta, Bobby Hamilton és Tommy Ellis vezette, akik a filmben kaszakadőrökként működtek közre.

A Cup legnagyobb szupesztárja, Dale Earnhardt Sr. azonban finoman szólva sem volt elragadtatva attól, hogy Hollywood is tiszteletét teszi a Daytona 500-on.„Ha valamelyik faszfej az utamba kerül, akkor már most megmondom, hogy bele fogom építeni autóstul a falba” – idézte a Charlotte Observer a Megfélemlítő szavait a futam előtti versenyzői eligazításról.

Ellis és Hamilton végül nem okozott semmilyen galibát, a jelenetek felvétele után pedig el is hagyták a DIS 2.5 mérföldes oválját.

A két, Hendrick Motorsports által felkészített Paramount-autót nem jegyzik a verseny statisztikáiban.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy